DOLAR

39,7003

0.15%
EURO

46,2010

0.37%
ALTIN(gr)

4.276,89

-0,32%
BİST 100

9141.31

-0,32%
Instagram’a erişim engeli getirildi

Instagram’a erişim engeli getirildi

ABONE OL
09:52 - 02/08/2024 09:52
Instagram’a erişim engeli getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya uygulaması Instagram’a erişim engeli getirildi.

BTK’nın sayfasında yer alan bilgi notunda “instagram.com 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir” denildi.

Kurum, sosyal medya uygulaması Instagram’a neden erişim engeli getirildiği konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Erişim engelinin ne kadar süreceğine dair de herhangi bir bilgi verilmedi.

Türkiye’nin dünya genelinde en çok Instagram kullanıcısı olan beşinci ülkesi olduğu belirtiliyor. We are social isimli kurumun 2024 yılı çeyrek verilerine göre Türkiye’de 57 milyon 100 bin Instagram kullanıcısı bulunuyor. Verilere göre Türkiye’de en çok Youtube ikinci sıra Instagram üçüncü sıradaysa TikTok uygulaması abonesi bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Instagram’a erişim engeli getirildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Instagram’a erişim engeli getirildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Instagram’a erişim engeli getirildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP