İngiltere pazarında gerçek durum ne?

İngiltere pazarında gerçek durum ne?

ABONE OL
13:57 - 27/02/2021 13:57
İngiltere pazarında gerçek durum ne?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere’de vaka sayılarının % 80 azalması ve haziran sonuna kadar yasakların kaldırılacağına yönelik açıklamalar sonrası gözler İngiltere pazarı tatil paket satışlarına çevrildi.

İngiltere de faaliyet gösteren Edwin Holidays Direktörü Uğur BULUT’un vermiş olduğu bilgilere göre hükümetin yaptığı açıklamalar, tatil planlarının yapılmasını sağlıyor fakat tüketici hala temkinli.

Kritik tarih 12 Nisan 2021, pandemi’nin gidişatı ile ilgili asıl güncellemenin yapılacağı tarih olarak verebiliriz. Şu an tatile çıkmak için İngiliz Hükümetinin vermiş olduğu henüz kesinlik kazanılmış bir tarih yok, iyi niyet göstergesi var.

Bulut yaptığı açıklamada, İngiltere Hükümet’inin açıklamaları sonrası arayan misafirlerimizin merak ettiği birçok soruya cevap vermeye çalışıyoruz. Öncelikli sorular arasında;

•      Uçuşlar açıldı mı?

•      Türkiye’ye uçuşlar açıldı mı?

•      Şu an uçuş var mı?

•      Nisan ayında uçuş var mı?

•      Şu an yaz ayına uçak bileti alırsam pandemiden dolayı uçamazsam paramı iade alabilir miyim?

•      Yaz tatil paketleri için ücretsiz iptal etme hakkı var mı?

•      Herhangi iptal ve değişiklik konusunda paramızı geri alabilecek miyiz?

•      Türkiye güvenli mi?

•      COVID-19 sigortası yapıyor musunuz?

Yukarıda bahsettiğim sorular tüketici tarafındaki durum.

Gelelim İngiltere’de turizm şirketlerinin ve turizm örgütlerinin başlattığı ”Save Our Summer” (Yaz tatilimiz kurtarın) kampanyasına. İngiltere’de turizm şirketleri ve örgütleri sezonun 1 Mayıs’ta açılması konusunda hükümete baskı yapıyor. Uçak firmaları yaz ayına yönelik planlamalarını üç ay öncesinden tamamlaması gerekiyor. Apronda yatan bir uçağın uçuşa hazırlanma süreci üç ay. İngiliz turizm şirketleri önünü görmek ve sezona yönelik planlamalarını yapmak istediği için çok ciddi baskı var. Nisan ayında ikinci bir güncelleme gelebilir.

Açıklamalar doğrultusun da her şey normal giderse 15.06.2021 – 15.09.2021 tarihleri arası İngiltere pazarında iyi bir sezon yaşayabiliriz. Lakin aşağıdaki konulara dikkatinizi çekmek isterim;

•      Türkiye acil olarak turizm sektöründe hizmet veren çalışanlarını aşılamalı.

•      Otellere verilen güvenli turizm sertifikaları update edilerek devam etmeli.

•      AB aşı pasaportu üzerinde anlaştı. Türkiye bu çalışmaların neresinde?

•      Dünyada Paris İklim Anlaşması’nı onaylamayan 6 ülke kaldı. Bunlardan biri de maalesef Türkiye.

Alltours Sonbahar’dan itibaren kendi markası olan Allsun otellerinde sadece korona aşısı olan misafirlerini ağırlayacak!

İngiltere, Covid-19’a karşı yeni aşı ve ilaç geliştirmeye devam ediyor. İlaç konusunda güzel haberler alabiliriz.

Yukarıdaki soruların cevapları bizleri yaz sezonu sonuna taşıyacak.

Bulut, son olarak tüketiciyi koruyan paketler sunmanın önemine bir kere daha vurgu yaparak, tatil paketlerin %100 tüketiciyi korumaya yönelik olması gerektiğinin altını özellikle çizdi. (Tourexpi)

Resim: © Tourexpi

TOUREXPI tarafından geçilen İngiltere pazarında gerçek durum ne? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere pazarında gerçek durum ne? haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere pazarında gerçek durum ne? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.