*** İlk kez olumlu bir sonuç alındı

*** İlk kez olumlu bir sonuç alındı

ABONE OL
17:46 - 01/06/2009 17:46
*** İlk kez olumlu bir sonuç alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

AB ülkelerinde çalışma izni

İlk kez olumlu bir sonuç alındı

Türk vatandaşlarının AB üyesi ülkelerde iş kurmasına olanak tanıyan Ankara Anlaşması çerçevesinde Türkiye’den yapılan başvurulardan ilk kez olumlu bir sonuç alındı ve Güler Kaşmaz adlı Türk vatandaşına İstanbul’daki Başkonsolosluk tarafından bir yıl süreyle İngiltere’de oturma ve çalışma izni verildi.

Merkezi Londra’da bulunan, İstanbul’da da şubesi aracılığıyla faaliyet gösteren bir avukatlık firmasının müvekkili olan Güler Kaşmaz’ın uzun süre yaşadığı İngiltere’den sınır dışı edildikten sonra, İstanbul’dan avukatları Muhammed Abdülkuddüs ve Başarat Ali aracılığıyla İngiliz Başkonsolosluğuna yaptığı başvuru, Konsolosluk tarafından öncelikle ”yatırımcı vizesi başvurusu” kategorisine sokularak reddedildi. 

Kaşmaz’ın hakim tarafından İngiltere’nin İstanbul’daki Başkonsolosluğuna değerlendirilmek üzere geri gönderilen başvurusu bu kez görevliler tarafından Ankara Anlaşması çerçevesinde değerlendirildi ve Gülay Kaşmaz’a bir yıllık İngiltere vizesi verildi.

Ailesine ait kebapçı dükkanının işletmesine katkıda bulunmak üzere bir yıllık vizesini alan Kaşmaz’ın davasının önemli bir ilki oluşturduğuna dikkati çeken avukatlık firmasının ortaklarından Hakan Camuz, müvekkilleri Güler Kaşmaz’ın halen Türkiye’de bulunduğunu, bir yıllık vizesinin dolmasından sonra İngiltere İçişleri Bakanlığına başvurarak bu kez üç yıllık vize alacağını, bu sürenin bitiminde de sürekli oturma ve çalışma iznine hak kazanacağını belirtti. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.