*** “İlgisizliğin nedenini kendimizde aramalıyız”

*** “İlgisizliğin nedenini kendimizde aramalıyız”

ABONE OL
17:48 - 09/05/2009 17:48
*** “İlgisizliğin nedenini kendimizde aramalıyız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”İlgisizliğin nedenini kendimizde aramalıyız”

Almanya’da Tiyatro Temaşa’nın kurucusu ve oyun yazarı Meral Erçin, ülkede yaşayan Türklerin tiyatroya olan ilgisizliğinin nedenini kendilerinde aramaları gerektiğini söyledi

Erçin, "Maalesef Türkiye’den onlarca oyun buralara geliyor, ancak seyirci çok yetersiz. Seyirciye maalesef ulaşılamıyor. Bunun nedenini bazen kendimizde arıyorum. Bu ilgisizliği ortadan kaldırmak için de çalışıyorum" dedi.

Almanya’ya 1992 yılında gelen ve 2001 yılında Çengel Tiyatrosunu kuran Erçin, "Çengel Tiyatrosu 2003 yılında kapandı. Tiyatro Temaşa’yı geçen yıl kurdum. Şu anda salonumuz yok. Çalışmalarımızı ya evde ya da bulabildiğimiz boş salonlarda yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Provalar için çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisiyle görüştüğünü, ancak çoğunun tiyatroya bakış açılarının farklı olması nedeniyle provalar için yer bulamadıklarını ifade eden Erçin, "Gelin burada çalışın diyenler de, tiyatronun adını sahiplenerek kendi örgütlerine pay çıkartmaya çalıştılar. Bu şartlarda biz de kendi salonumuzu bulana kadar provalarımızı evlerimizde yapmaya karar verdik" dedi.

Almanca oyun oynamaları için baskılar da bulunduğunu kaydeden Erçin, "Ben kendi ana dilimde duygu ve düşüncülerimi, esprileri daha iyi aktarabiliyorum" diye konuştu.

Erçin, Almanya’daki Türk tiyatrolarının birbirlerine destek olmamasından da yakındı.


(A.A) Cüneyt KARADAĞ
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.