***  Hüseyin Bey köyüne 20 bin fidan dikti

*** Hüseyin Bey köyüne 20 bin fidan dikti

ABONE OL
10:50 - 27/08/2008 10:50
***  Hüseyin Bey köyüne 20 bin fidan dikti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yeşil Tutkunu ”Çam Dede”

Almanya’da çalışıp emekli olduktan sonra memleketi Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Eğirler köyüne yerleşen 75 yaşındaki Hüseyin Çetin, 10 yılda köyünde 20 bin fidan dikti.

Almanya’da uzun yıllar çalıştıktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapan 75 yaşındaki Hüseyin Çetin, çam ağaçlarına tutkusu dolayısıyla Eğirler köyünde ”Çam Dede” diye anılmaya başlandı.
Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya’da çalışırken bir cuma hutbesinde vaizin İslam dininde yeşilin önemini anlattığını, bu vaazdan yola çıkarak Eğirler’e dönüşünde memleketini yeşillendirmeye karar verdiğini söyledi.
Orman İşletmesinden aldığı fidanları beldede belirlenen yerlere dikmeye başladığını ifade eden Çetin, bugüne kadar diktiği fidan sayısının 20 bini bulduğunu kaydetti.

"KİMSEDEN DESTEK ALMADIM!"

Çetin, köyünü yeşillendirirken kimseden destek almadığını, bugüne kadar yaklaşık 40 bin YTL harcadığını bildirdi.
Hedefinin ölene kadar fidan dikmek olduğunu ifade eden Çetin, ”Herkes üzerine düşeni yaparsa çevremizi cennete çevirebiliriz. Bunu Allah rızası için ölene kadar sürdüreceğim ama başka insanların da bana katılmasını istiyorum” diye konuştu.
Eğirler tepelerinde çölleşen alanları gösteren Çam Dede, şunları söyledi:
”Tepelerin böyle çöl olmaması için herkesi harekete geçmeye çağırıyorum. Devlet yetkililerinden yardım istiyorum, insanlardan da destek ve duyarlılık bekliyorum. Ben yine paramla, vücudumla burada çalışmaya hazırım ama bunun sürmesi ve yaşaması önemli. Lütfen herkes bu işe sahip çıksın.”
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.