Halkbankası YK Başkanı Özdil, sanayicilerin sorunlarını dinledi

Halkbankası YK Başkanı Özdil, sanayicilerin sorunlarını dinledi

ABONE OL
23:35 - 05/10/2020 23:35
Halkbankası YK Başkanı Özdil, sanayicilerin sorunlarını dinledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkbankası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilerin sorunlarını dinledi.

Halkbankası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, OSB’nin genel durumu ve projeleri ile çalışmaları hakkında bilgi verirken Özdil de sanayicilerin sorunlarını dinledi. Bahar, sanayicilerin finansmana erişiminde yaşadıkları sorunları anlattı.

Kamu bankalarının pandeminin ilk döneminde sağlık çalışanları gibi büyük bir özveri ile çalıştıklarını ve özel sektöre büyük destek sağladıklarını anlatan Bahar, başta Halkbank olmak üzere tüm kamu bankası çalışanlarına teşekkür etti.

Kredi Garanti Fonu Destekli İşletme Kredilerinin doğru bir uygulama olduğunu ödemesiz dönem ve vade süresinin mevcut koşullar nedeniyle revize edilmesini isteyen Bahar, şöyle devam etti.

‘’Antalya pandemiden en çok etkilenen yerlerin başında geliyor. Bu nedenle Antalya’ya terzi işi çözümler sunulmalıdır. KGF destekli işletme kredilerinin 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli olacak şekilde revize edilmesi, özel sektöre ilk aşamada sağlanabilecek en önemli desteklerden biridir.’’

Ekspertiz sorunu

Ekspertiz raporlarının sanayicinin finansmana erişimine engel olduğunu anlatan Al Bahar, şöyle devam etti.

‘’Kişilerle, kurumlarla hiç bir sorunumuz yok. Fakat  sistem hatalı ve inove edilmeli. Nasıl bir taşınmaza ekspertiz yapıldığında, bayındırlık fiyatları esas alınıyor ise Bölgemizdeki bir fabrikaya da ekspertiz yapılırken Müteşebbis Heyetimizden geçmiş ve Sanayi Bakanlığı’mızın onayladığı arsa metrekare fiyatları baz alınmalıdır. Aksi takdirde ortaya çıkan tablo öz kaynaklarımızı değersizleştirmekten başka bir işe yaramamaktadır. Makinesi, arsası, binasıyla 60 milyon lira değerindeki bir fabrika için eğer sanayicinin kendisi SPK’ya bağlı bir eksper çağırırsa 40 milyon liraya değerlenirken, bir finans kurumu eksper çağırırsa aynı fabrika 25 milyon liraya değerleniyor. Özkaynaklarımızı değersizleştiren bu sistem aslında ülkemizi değersizleştirmektedir ve bir an önce inove edilmelidir.’’

Halk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil de kamu bankalarının pandemi sürecinde üstlendiği kritik rolün sanayiciler tarafından görülüp takdir edilmesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirtti. Özdil, ‘’Pandeminin ilk döneminde gerçekten sağlık çalışanları kadar büyük bir özveri ile çalıştık. Halen de aynı özveri ile hareket ediliyor’’ dedi.

Özdil,  Antalya OSB Başkan Ali Bahar ve tüm sanayicilere teşekkür etti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.