Güney Kıbrıs’tan Türkiye’ye ‘Korsan Devlet’ Suçlaması

Güney Kıbrıs’tan Türkiye’ye ‘Korsan Devlet’ Suçlaması

ABONE OL
07:17 - 20/01/2020 07:17
Güney Kıbrıs’tan Türkiye’ye ‘Korsan Devlet’ Suçlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Güney Kıbrıs, Türkiye’yi ‘korsan devlet’ olarak niteleyerek Ankara’nın uluslararası hukuku reddettiğini iddia etti.

Güney Kıbrıs, Türkiye’nin şimdi de İtalyan Eni ve Fransız Total şirketlerine sondaj için izin verilen bölgelerde sondaj yapmaya çalıştığını kaydetti.

Bu, Türkiye’nin Temmuz ayından bu yana dördüncü sondaj çabası olacak.

Aynı zamanda bu Türkiye’nin Eni ve Total’a sağlanan ikinci izin bölgesinde sondaj çalışması yürüteceği anlamına geliyor.

Güney Kıbrıs, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin bu yöndeki çağrılarını provakatif bir şekilde reddettiğini de kaydediyor.

Avrupa Birliği, Kıbrıs kıyılarında yasa dışı olarak sondaj çalışmalarına katılcak kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulanması mekanizmasını da devreye sokmuş durumda.

Türkiye ada çevresinde Kuzey Kıbrıs’la vardığı anlaşma çerçevesinde sondaj çalışması yaptığını, kendi ve Kuzey Kıbrıs’ın hakkını koruduğunu kaydediyor.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, Kıbrıs Türkleri’nin de Kıbrıs Rumları kadar ada çevresindeki doğal gaz konusunda hakları olduğunu kaydetti ve Ankara’nın Kıbrıslı Türkler’in haklarını koruyacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

Aksoy, Avrupa Birliği’ni de çifte standart uygulamakla suçladı ve Kıbrıslı Türkler’in doğal gaz paylaşımı konusundaki teklifinin hala yürürlükte olduğunu belirtti.

Rum yönetimi Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle imzaladığı anlaşmayı yasa dışı olarak niteliyor.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.