Güney Afrika’dan İsrail’e tepki

ABONE OL
22:20 - 08/03/2019 22:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle İsrail ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşüreceklerini bildirdi.

Ramaphosa, meclisteki konuşmasında, İsrail’in Filistinlilere yönelik politikalarına ve iki devletli çözüm müzakerelerine destek vermemesine dikkati çekerek, “Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail ile diplomatik ilişkilerini düşük seviyede tutmaya devam edecek ve bakanlar kurulunda alınan kararla bunu kesinleştireceğiz.” dedi.

Cyril Ramaphosa, “Filistin devleti için açık desteğimizi gösteriyoruz ve bununla birlikte İsrail devletinin barış ve güven içinde komşularıyla yaşama hakkını savunuyoruz.” diye konuştu.

Kararın ne zaman alınacağına dair bir açıklama yapmayan Ramaphosa, bakanlar kurulunda görüşecekleri bu kararla İsrail hükümetine yönelik baskı uygulamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Güney Afrika Cumhuriyeti, Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle İsrail’e sert tepki göstermiş ve Tel Aviv büyükelçisini geri çağırmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

AA ( Anadolu Ajansı ) tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.