*** “Grev aile birleşimini engelliyor”

*** “Grev aile birleşimini engelliyor”

ABONE OL
09:04 - 30/10/2008 09:04
*** “Grev aile birleşimini engelliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Grev aile birleşimini engelliyor"

Alman Birlik 90/Yeşiller Partili Berlin eyalet meclisi üyesi Bilkay Öney, Berlin’de kamu çalışanlarının başlattığı süresiz grev yüzünden göçmenlerin mağdur olduğunu belirtti.

Öney, "Yabancılar Dairesindeki grev aile birleşimini engelliyor" başlıklı yazılı açıklamasında, grev nedeniyle Yabancılar Dairesinde oturma izinleriyle ilgili işlemlerin yapılmadığına işaret ederek şunları kaydetti:
"Eyalet hükümeti ve sendikaların, grevlerden dolayı olayla ilgisi olmayanların da cezalandırıldığının bilincinde olması gerekir. Çok sayıda göçmen zamana bağlı önemli kararlar bekliyor. Görevlilerin yerinde olmamaları nedeniyle işlem yapılamıyor. Bu da göçmen ailelerde kötü sonuçları beraberinde getiriyor."

"VATANDAŞ SIKINTILI"

Hükümet ve sendikalara, kamu çalışanlarının daha fazla ücret talebiyle bu yılın başında süresiz olarak başlattıkları ve kamu dairelerinde zaman zaman uyguladıkları grevi sona erdirmelerini sağlamak amacıyla görüşme masasına dönmeleri çağrısında bulunan Öney, tarafların inatçı tutumları yüzünden vatandaşların çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını kaydetti.
Öney, grevlerin sonu görülmediği sürece özellikle Berlin eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhart Körting’in acil sorunlar için çözümler üretmesi gerektiğini savundu. (AA)
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.