*** ”Göstergedeki arıza kazada rol oynadı”

*** ”Göstergedeki arıza kazada rol oynadı”

ABONE OL
16:59 - 04/03/2009 16:59
*** ”Göstergedeki arıza kazada rol oynadı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Göstergedeki arıza kazada rol oynadı"

Amsterdam seferi sırasında düşen THY uçağındaki arızalı irtifa göstergesinin, kazada rol oynadığı açıklandı

Hollanda Güvenlik İdaresi, uçağın iniş anında otomotik pilota bağlı olduğunu, sol taraftaki irtifa göstergesindeki (altimetre) arızanın, düşüşten önce uçağın hız kaybetmesine yol açtığını belirtti. Kazayla ilgili ön raporu açıklayan Başmüfettiş Pieter van Vollenhoven, "irtifa göstergesinin yanlış veri verdiğini, pilotların ise sorunu fark ettiğini, ancak bu durumu çok önemsemediğini ve geç tepki verdiğini" ifade etti. 

Van Vollenhoven, "1950 feet (595 metre) irtifada ve uçak 250 kilometre hızla piste yaklaşırken, birden garipliğin başgösterdiğini, uçağın aniden hız kaybettiğini" belirtti. 

Hollandalı yetkili, uçağın bu sırada otomatik pilota bağlı olduğunu, bunun da normal olduğunu kaydetti.

Uçakta daha önce de iki kez aynı arızanın belirlendiğini söyleyen yetkili, kaza esnasında yakıt sorunu bulunmadığını kaydetti.

"SİSTEM HATASI VAR"

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ziya Yılmaz da THY uçağının Hollanda’daki kazasına ilişkin, "Burada bir sistem hatası var. Bu sistem hatası otopilota yanlış işlemler yaptırıyor" dedi.

TALPA 2.Başkanı Mete Dane, uçağın Amsterdam üzerinde alçak irtifaya kadar uçuşuna normal olarak devam ettiğini anlattı. Dane, rapora göre sol taraftaki yükseklik ölçme sisteminin henüz bilinmeyen nedenle hatalı değer vermeye başladığını belirterek,"Anormalliği fark eden pilotlar, motor gücünü artırmaya ve yükseklik kaybını önlemeye çalışmışlardır. Ancak, uçağın piste 1 km. mesafede yere teması engellenememiştir"diye konuştu.

"AÇIKLAMALAR YETERLİ DEĞİL"

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü,Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi Başkanı Pieter Van Vollenhoven’in kaza yapan THY uçağına ilişkin yaptığı açıklamaları, ”kazanın oluş nedenlerine açıklık getirmekten ve bir kanaat oluşturmaktan uzak” olarak nitelendirerek, ”kazanın gerçek nedeninin henüz belirlenemediğini” kaydetti.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Pieter Van Vollenhoven’in kazanın nedenlerine ilişkin basın toplantısı düzenlediği hatırlatılarak, yapılan değerlendirme ve açıklamaların bir ön bilgi mahiyetinde olduğu ve incelemelere devam edileceğinin beyan edildiği anlatıldı. 

Açıklamada, incelemelerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce dikkatle takip edilmekte olduğu vurgulanarak, "Elde edilecek bilgiler, değerlendirmeler ve tespitler kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

BOEİNG’DEN AÇIKLAMA

Boeing firmasının medya ve halkla ilişkiler yetkilisi Sandy Angers, 737 tipi Boeing uçağı operatörlerine, uçuşun tüm kritik aşamalarında kilit uçuş cihazlarının dikkatle izlenmesi gerektiğini hatırlattı.


Açıklamada, Hollanda yetkililerinin, bu karmaşık soruşturmanın ön aşamalarında olduğu da vurgulanarak Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu’nun (ICAO) 13. maddesine göre, Boeing’in henüz sürmekte olan bir soruşturmanın bulguları konusunda kamuoyu önünde yorum yapamayacağı da belirtildi ve soruların, Hollanda havacılık yetkililerine iletilmesi tavsiyesinde bulunuldu. 
(A.A)  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.