Gezi Davası’nda Kavala’nın Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi

Gezi Davası’nda Kavala’nın Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi

ABONE OL
14:50 - 24/12/2019 14:50
Gezi Davası’nda Kavala’nın Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gezi Parkı davası kapsamında, 784 gündür tutuklu bulunan işadamı Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 15 tanığın yargılandığı davanın, 4. Duruşması bugün yapıldı. Duruşma sonunda mahkeme, işadamı Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’yse aldığı kararla Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

Mahkeme bir sonraki duruşmanın 28 Ocak tarihinde yapılmasına hükmetti. Kavala söz konusu davada hükümeti devirmeye çalışmak ve o tarihte Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı protestolara finansman sağlamakla suçlanıyor. İddianamede, Kavala’nın protestoculara gıda ve gaz maskesi gönderdiğine dair telefon konuşma kayıtları yer alıyor. Bunlar da protestoları finanse etmesine dayanak olarak gösteriliyor.

Mahkeme iki hafta önce İnsan Hakları Mahkemesi’nin aldığı Kavala’nın serbest bırakılması yönündeki karara ilişkin olarak da AİHM kararının, nihai olup olmadığının Adalet Bakanlığı’na sorulmasına hükmetti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.