GELİN ÇİÇEĞİ

ABONE OL
23:05 - 19/12/2022 23:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bin beşyüzlü yıların İngiltere`sinde İnsanların çoğunluğu, bahar geldiğinden dolayı mayıs ayında banyo yapar, genelliklede haziran ayında evlenirlermiş.

Banyo yaptıkları yer büyükçe bir banyo fıçısı, ilk evin erkeği, ikinci olarak evin kadını, sırasıyla böyle devam edip, en son olarak bebekler bu suda banyo yaparlarmış. Su çok kirlendiğinden dolayı, suyu dökerken, (Don`t throw the baby out with the bathwater) Bebeği banyo suyuyla dışarı atmayın derlermiş.

Kalay, kurşun karışımı kaplarda yemek yiyip, şarap içtiklerinden yüksek ısılarda kalayın çözülmesiyle birlikte, yemek ve içeceğe karışan bu zehirli maddeler, gıda zehirlenmesine yol açar, bu yüzden birçok insan hayatını kayıp edermiş.

Dahada fakir olanlar, tahta çanaklarda yemek yiyerekten bol miktarda bakteri ve viruslardan nasibini alırlarmış. Yine Dr. Ali Erkan Balcının anlatımına göre 1600lü yılarda Avrupa’nın birçok yerinde lazımlık kullanılır, hatta İstanbul´a atanan İngiliz ve Fransız büyükelçiler lazımlık kullanma adetleri yüzünden, pisliklerini sokağa döktükleri için, İstanbul’un dış semti olan Tarabya’da bir köşkte İngilizlere konak verilmiş.

19.yüzyıla gelindiğinde Tuvalet kullanma sözünü verdikten sonra Taksime taşınmalarına izin verilmiştir.

Anlattığım tarihten bu yana Avrupa; o kadar çok yol katledildi ki, bugün örnek alınan ülkeler Anlattığım, bizim ülkemiz altı yaşında pedefoli tecavüz ile çalkalanıyor.

Dünya ileriye giderken, ne acı bizim ülkemiz sus pus oluyor, çok acil tarikatlar ve Diyanet kapatılmalı, çocuklar yasalarla güvence altına alınıp, kontrol mekanizması ve hukuk işletilmelidir.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.