Mourinho’ya dört maç men ve para cezası

Mourinho’ya dört maç men ve para cezası

ABONE OL
13:07 - 28/02/2025 13:07
Mourinho’ya dört maç men ve para cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, bu hafta başında oynanan Galatasaray maçından sonra Türk hakemler hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından dört maç men ve para cezasına çarptırıldı.

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 0-0’lık Süper Lig beraberliğinin ardından düzenlediği basın toplantısında maçın hakemlerini eleştiren 62 yaşındaki Portekizli teknik adama, 1 milyon 617 bin lira (44 bin dolar) para cezası verdi.

TFF, cezaların “Türk hakemine yönelik aşağılayıcı ve rencide edici ifadeler kullanarak, Türk futbolunu kaos ve düzensizlikle itham etmesi” dolayısıyla verildiğini bildirdi.

TFF, Mourinho’nun sözlerinin spor etiğini ihlal ettiğini, şiddet ve düzensizliği teşvik ettiğini ve taraftar olaylarını kışkırtabileceğini de kaydetti.

Pazartesi günkü maç, her iki kulübün de yabancı bir hakemin görev almasını talep etmesinin ardından Sloven Slavko Vincic tarafından yönetildi.

Fenerbahçe, Salı günü bir açıklama yayınlayarak Mourinho’yu savundu ve yorumlarının bağlamından koparıldığını, kasıtlı olarak çarpıtıldığını bildirdi. Fenerbahçe Spor Kulübü ayrıca Mourinho hakkında PFDK’nın verdiği karara itiraz edileceğini ve Tahkim Kurulu’na başvurulacağını açıkladı.

Chelsea, Manchester United ve Tottenham Hotspur İngiliz futbol takımlarının eski menajeri Mourinho, daha önce de Türk hakemleri hakkındaki yorumları nedeniyle para ve men cezası almıştı.

Portekizli teknik adam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında hakemleri eleştirerek, “Maçtan sonra hakemlerin soyunma odasına gittim. Tabii ki dördüncü hakem oradaydı, bir Türk hakem. Dördüncü hakeme döndüm ve (dedim ki) ‘Bu maç, eğer sen hakem olursan bir felaket olur’ ve bunu söylediğimde genel eğilimi söylüyorum” demişti.

62 yaşındaki Mourinho ayrıca maçtaki bir pozisyondan bahsederken, “Bahsettiğim pozisyonda rakip kulübedeki herkes maymun gibi oyuncunun başında zıplıyordu” yorumunu yaptı.

Diğer yandan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk’a da maçın ardından düzenlenen basın toplantısında “Futbolun ve kurumların itibarını yönelik açıklamaları” sebebiyle 1 maç men ve 1 milyon 500 bin lira para cezası verildi.

VOA tarafından geçilen Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho’ya dört maç men ve para cezası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho’ya dört maç men ve para cezası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho’ya dört maç men ve para cezası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP