Erdoğan: ‘İlk Defa Açıklıyorum Bağdadi’nin Hanımını Yakaladık’

Erdoğan: ‘İlk Defa Açıklıyorum Bağdadi’nin Hanımını Yakaladık’

ABONE OL
23:15 - 06/11/2019 23:15
Erdoğan: ‘İlk Defa Açıklıyorum Bağdadi’nin Hanımını Yakaladık’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin düzenlediği operasyonla öldürülen IŞİD liderinin eşinin de yakalandığını açıkladı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin 70’nci kuruluş yıldönümü töreninde, İslami dini ve ilahiyat eğitimi alanlar hakkındaki konuşmasında terör örgütü IŞİD ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, burada dün Ebubekir el Bağdadi’nin kız kardeşinin Türkiye tarafından yakalandığı açıklamasının ardından bugün de Suriye’nin kuzeyinde eşinin yakaladığı bildirildi. Erdoğan, “İlk defa açıklıyorum, hanımı da yakalandı” ifadesini kullandı.

Erdoğan, ABD’nin yürüttüğü operasyon içinse “Bağdadi kendini tünelde imha etti. Çok ciddi kendilerine göre iletişim kampanyası başlattılar” açıklaması yaptı.

Erdoğan, “Biz de hanımını yakaladık ama biz yaygara yapmadık; ilk defa şimdi bugün açıklıyorum. Aynı şekilde kız kardeşini, eniştesini onları üstelik Suriye tarafında yakaladık. Biz bu noktada çalışmalarımızı en güçlü şeklide sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.