Elazığ’da 4,9 Büyüklüğünde Deprem

Elazığ’da 4,9 Büyüklüğünde Deprem

ABONE OL
10:19 - 27/12/2019 10:19
Elazığ’da 4,9 Büyüklüğünde Deprem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Elazığ’ın Sivrici ilçesinde Richter ölçeğine göre, 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Depremin ardından 3,4 büyüklüğünde artçı bir sarsıntı da meydana geldi.

Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Bingöl, Gaziantep, Tunceli ve Diyarbakır’da da hissedilen deprem saat 10.02’de meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, depremin merkez üssünün Elazığ’ın Sivrice ilçesi olduğunu duyurdu. Depremin yerin 7.02 kilometre derinliğinde meydana geldiği saptandı. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmayan deprem paniğe neden oldu. Depremin şiddetli hissedildiği yerlerde insanlar dışarı çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’yse depremin büyüklüğünü 5,1, merkez üssünüyse Sivrice ilçesine bağlı Topaluşağı köyü olarak açıkladı.

Elazığ Valiliği de depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını ekiplerin incelemelerinin sürdüğünü belirtti.

Öte yandan deprem nedeniyle Elazığ’da il genelinde eğitime bugün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tedbir amaçlı olarak il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği belirtilerek, okul binalarından çıkarılan öğrencilerin evlerine gönderildiği bildirildi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.