Dortmund’da Kırım Tatarları Kurban Bayramı`nda  Buluştu

Dortmund’da Kırım Tatarları Kurban Bayramı`nda Buluştu

ABONE OL
00:40 - 12/06/2025 00:40
Dortmund’da Kırım Tatarları Kurban Bayramı`nda  Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Dortmund şehrinde, Almanya Kırım Tatarları Birliği’nin organizasyonuyla düzenlenen Kurban Bayramı Buluşması, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelen bu bayram etkinliğinde Kırım Tatar kültürü, Türk-İslam gelenekleri ve bayram dayanışması ön plandaydı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Almanya Kırım Tatarları Birliği 2. Başkanı Tuncel Tuygun yaptı. Tuygun, “Değerli büyüklerimizin varlığı ve gençlerimizin ilgisi, toplumsal bağlarımızı güçlendiriyor,” dedi. Aynı zamanda Tuygun, son 30 yılda Avrupa’da Kırım davasını temsil eden ender isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Çocuklara özel bayram oyunları ve etkinliklerin yer aldığı buluşmada, geleneksel Özbek pilavı, kurban eti ve Kırım mutfağından tatlılar misafirlere ikram edildi. Etkinlik, sadece Almanya’dan değil; İspanya ve Belçika’daki Kırım Tatarlarının katılımıyla da uluslararası boyut kazandı.

Etkinliğe Katılan Önemli İsimler:
KTMM Avrupa Sorumlusu Ahmet Özay, Avrupa Rize Federasyonu Genel Sekreteri Şenol Taşcılar, UID Bottrop Başkanı Rıfat Yılmaz, UID Bochum ve Dortmund yöneticileri ile Almanya Kırım Tatarları Birliği Nogay Türkleri Başkanı Mehmet Akyel ve 2. Başkan Mevlüt Orak etkinlikte yer aldı.

Bu anlamlı buluşma, Avrupa’da yaşayan Türk topluluklarının kültürel mirasını yaşatma, bayram birlikteliğini sürdürme ve nesiller arası bağı güçlendirme açısından önemli bir rol üstlendi.

Haber: Serkan Çağatay

Fotoğraflar: Mehmet Akyel

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP