Doğa İçin El Ele Verdiler: Wilhelmsburg Ormanlarında Umut Büyüdü

Doğa İçin El Ele Verdiler: Wilhelmsburg Ormanlarında Umut Büyüdü

ABONE OL
23:01 - 25/06/2025 23:01
Doğa İçin El Ele Verdiler: Wilhelmsburg Ormanlarında Umut Büyüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg’un yeşil kalbi Wilhelmsburg’da, kuş cıvıltılarının yankılandığı bir ormanlık alanda umut dolu bir buluşma gerçekleşti. Doğa aktivisti Rahime Sürücü’nün çağrısıyla bir araya gelen çevre gönüllüleri, yaşlısı genci, çocuğu ve farklı milletlerden dostlarıyla birlikte hem doğayı kucakladılar hem de dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergilediler.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlik, sadece bir çevre buluşması değil, aynı zamanda doğaya, hayvana ve insana duyulan sevginin bir şenliği gibiydi. Katılımcılar yüzlerinde tebessümlerle; doğaya saygı ve çevre bilinci teması her konuşmada, sohbette, her ezgide yankı buldu.

RAHİME SÜRÜCÜ‘DEN ANLAMLI KONUŞMA

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rahime Sürücü, doğaya adanmış yüreğiyle şu sözlerle seslendi:
“Sadece bir tane dünyamız var. Onu korumak, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir miras bırakmak bizim elimizde. Bu nedenle her yıl bir araya gelerek hem eğleniyor hem de çevre bilincini büyütüyoruz.”

Ağaçların gölgesinde, toprağın kokusunda, rüzgârın fısıltısında hayat bulan etkinlikte Destan Akgüç yönetiminde Haak-Bir Korosu’nun türküleri yankılandı. Ardından Irak, Suriye, İran ve Tunus’tan müzisyenlerin oluşturduğu çok sesli “Dopamin Korosu” sahne aldı. Farklı kültürlerden gelen ezgiler, doğanın evrensel diliyle buluşarak katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

ETKİNLİK RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Ormanda sadece insanlar değil, etrafta özgürce dolaşan sincaplar, ötüşleriyle şarkılara eşlik eden kuşlar ve patileriyle çimenleri arşınlayan dost canlısı köpekler de bu dostluk halkasının bir parçasıydı. Doğayla iç içe geçen bu gün, insan ve hayvanın uyum içinde var olabileceğinin canlı bir örneğiydi.

Etkinliğe katılanlar arasında dikkat çeken isimler de vardı: Eski SPD milletvekili Ali Şimşek, Radyo Merhaba’dan Kazım Korkmaz, sanatçı Ali Berk, Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği yönetim kurulu üyesi Müserref Üstüner ve Ali Gültekin Düzgün dede de bu anlamlı buluşmada yer aldı.

Günün sonunda herkesin aklında aynı cümle yankılandı:
“Doğaya borcumuz var; onu korumak, sevmek ve yaşatmak hepimizin görevi.”

Doğaya adanmış bu anlamlı gün, yeşilin her tonunu kalplere işlerken, geride umut, dostluk ve farkındalıkla dolu bir iz bıraktı.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP