*** Devlet Bakanı Bağış, Özdemir’i kabul etti

*** Devlet Bakanı Bağış, Özdemir’i kabul etti

ABONE OL
15:10 - 29/04/2009 15:10
*** Devlet Bakanı Bağış, Özdemir’i kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

Devlet Bakanı Bağış, Özdemir’i kabul etti

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’i, AB Genel Sekreterliğinde kabul etti

Bağış, kabulde yaptığı açıklamada, Özdemir’in, gerek Avrupa Parlamentosunda yaptığı çalışmalarla, gerekse Almanya’daki siyasi hayata olan katkılarıyla, yurt dışında yaşayan Türklerin de kendi yaşadıkları ülkenin saygın ve o ülkeye çok önemli katma değer kazandırabilen vatandaşları olabileceklerini ispatlayan örnek bir kişi olduğunu söyledi.

Özelikle AB ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarını Türkiye’nin AB üyelik sürecinde birer büyükelçi olarak gördüklerini ifade eden Bağış, Özdemir’in de bunlardan biri olduğunu kaydetti. 

Özdemir’in Almanya’nın önde gelen siyasi partilerinden birinin başkanı olmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Bağış, bunun gelecek yirmi yıllık dönemle ilgili kendisini umutlandırdığını söyledi. Bağış, Özdemir’in asimile olmadan tam entegre olabilmiş bir kişi olarak, Almanya ve dünya siyasetine önemli katkılarda bulunacağına olan inancını dile getirdi.

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir de yaptığı konuşmada, bu ziyaretinin, yeni görevini üstlendikten sonraki ilk Türkiye ziyareti olduğunu belirtti.

Bağış gibi genç ve dinamik bir siyasetçinin göreve gelmesinin AB’ye önemli bir mesaj olduğunu ifade eden Özdemir, bunun Türkiye’nin AB yolunda ciddi olduğunu, yoldan şaşmadığını ve ilerlemek istediği yönünde bir mesaj olduğunu kaydetti. AB’de bu mesajın alındığını söyleyen Özdemir, Bağış’ın göreve gelmesiyle birlikte AB çabalarının da yoğunlaştığını ifade etti.

Birer elçi olarak, kendisinin Almanya’da Türkiye’yi, Bağış’ın da Türkiye’de Avrupa’yı kamuoyuna anlatmaya çalıştığını belirten Özdemir, zaman zaman ön yargılar ve yanlış anlaşılmaların olabildiğini, ancak siyasetçi olarak görevlerinin, ön yargılarla mücadele ederek, ortak yönleri ön plana çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşmede, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz da hazır bulundu. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.