DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞIM DÜDÜK

ABONE OL
21:47 - 12/09/2021 21:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nasrettin hoca pazarda zeytin satıyormuş, yarı buçuk tanıdığı bir kadın gelip hocam zeytinlerin nasıl diye sormuş?

Hoca Nasrettin kadına, tadına bak istersen diye teklifte bulunmuş, kadın hoca efendi ben orucum hem de üzerimde para yok deyince Nasrettin Hoca daha sonra verirsin al götür demiş fakat birden birden aklına gelmiş, ramazan değil Muharrem değil bu ne orucu bree hatun diye sormuş?

Kadın üç sene önceden Allaha oruç borcum vardı onu tutuyorum deyince Nasrettin Hoca paketlediği zeytini tekrar tezgahına dökmüş, kadın sormuş, hoca efendi ne oldu? parasını sonra verecektim deyince Hoca Nusret’tin Yok anam yok sen Allaha olan borcunu üç senede ödüyorsan, benim borcumu kim bilir ne zaman ödersin deyip kadını kovmuş.

Hemen hemen her yazımda belirtiğim gibi memleket yangın yerine dönmüş, pahalılık almış başını gitmiş, çıkar çevreleri yine insanların duygularını çalarak gelecek vadediyorlar, yok gelecek güzel olacakmış da maaşlar artacakmış da ekonomi çok iyiymiş de yüzonsekiz milyar dolar merkez bankası rezervi var da en büyük yalanda Türkiye’de olan Bin beşyüz otuz iki cem evi tek; tek ziyaret edilip, Alevi kanat önderleriyle görüşülecekmiş!

Sorunları dinlenecekmiş ve çözüm arayacaklarmış. Yahu tek kelimeyle bırakın bu yalanı…. On sekiz senedir sadece vade bulunuyorsunuz, şu ana kadar ne yaptınız asimilasyondan başka?

Birde utanmadan sorunları dinleyip çare arayacaklarmışlar.

Su akar arığını bulur Aleviler kendi sorunlarını biliyorlar, yeter ki bu inanç biçiminden sizler ve asimilyoncu kişiler ellerini çeksin yeter.

Bu arada Almanya’daki seçimleri unutmadık. Birçok milletvekili adayları ve partiler buradaki yabancı kökenli seçmenlere vaatte bulunuyor, umarım sözlerinde dururlar… Yabancı düşmanlığını önlemek için okullarda insan olduğumuzu, bir başka yerde bizimde yabancı olduğumuzu ile ilgili dersler koydururlar, sağlık sektörünün sorunlarını kira sorununu, maşlar sorununu en önemlisi de %40’a varan gizli zamlar ile ilgili sorunu nasıl dengeleyeceklerini iyi düşünür ona göre mücadele ederler.

Benim tecrübelerim ve gözlemlerim bazı milletvekilleri için hiçte iyi değil. Aynen Türkiye’deki siyasiler gibi isimleri önemli değil dört senede bir gördüğüm milletvekilleri, daha doğrusu kendi; kendilerinin vekilleri var.

Fakat buna rağmen oy hakkı olan herkesin mutlaka oy vermeye gitmesini öneririm. Bu seferlik yine oy verelim fakat Nasrettin Hoca ve müşterisine benzemeyelim…

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.