DOLAR

32,5938

0.32%
EURO

35,0091

0.09%
ALTIN(gr)

2.451,05

0,62%
BİST 100

9786.57

0,62%
Corendon havacılıkta ve otelcilikte daha da büyümek istiyor

Corendon havacılıkta ve otelcilikte daha da büyümek istiyor

ABONE OL
22:06 - 09/10/2021 22:06
Corendon havacılıkta ve otelcilikte daha da büyümek istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin havacılık sektöründe uluslararası marka haline gelen ve 3 ülke bayrağı ile uçan Corendon Airlines, hem havacılık hem de otel işletmeciliğinde büyümek istiyor. Türkiye, Hollanda ve Malta’da üç ülke bayrağı ile uçuş yapan Corendon Airlines, 2021’de 1 milyar Euro ciroya ulaşacak.

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Dünya Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, salgın sürecinde havacılık ve turizm sektörünü ile şirket faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bu yıl salgın sürecinde uçuşların Haziran ayında başladığını, Rusya ve Ukrayna ile Türk turizminin hareketlendiğini belirten Karaer, bu süreçte hava yolu, tur operatörleri ve Antalya destinasyon ayağı bulunduğunu kaydetti.

Gurbetçiler trafiği hareketlendirdi

Corendon Airlines olarak Haziran’da uçuşlara, tur operatörlüğünde de Temmuz ayında faaliyete başladıklarını anlatan Karaer, 2021 sezonuna uçuşlara risk alarak başladıklarını söyledi. Hollanda ve Belçika’da yaşamın normale dönmesiyle Avrupa’da seslerin kesildiğini ifade eden Yıldıray Karaer, şöyle devam etti.

‘’Haziran’da uçuşların başlamasıyla gurbetçiler trafiği daha da hızlandırdı. Öte yandan Avrupa’da yaşayan ve ülkelerine gidemeyen Faslılar Türkiye’yi tercih etti. Bu sezon Faslılar Türkiye’ye yöneldi. Bununla birlikte Almanya, Hollanda ve Belçika ile İskandinav ülkeleri Türkiye’ye gelmeye başladı. Romanya, Bulgaristan pazarı da hareketlendi. Temmuz ve Ağustos ayında uçaklarımızın tamamı uçtu. İran pazarında sıkıntı yaşandı. İsrail pazarı yeni hareketlenmeye başladı.’’

İngiltere pazarının salgın sürecinde ‘dur-kalk’ yaptığını bununda burada belirsizliğe yol açtığını ifade eden Karaer, İngiliz pazarının yeni yeni açılmaya başladığını vurguladı.

Havacılık sektörüne moral verdik

Ekim ayında da turizmin hareketli olduğuna dikkat çeken Karaer, ‘’Ekim ayına geldiğimizde ülke olarak turizmde 2019 rakamlarının ancak yüzde 75-80’ini yakalamış durumdayız. Corendon olarak Haziran ayında uçuşlara başladık. Uçak dolulukları ve fiyatlar nispeten düşük olsa da fiyatlara bakmadan uçtuk. Hem sektöre hem de çalışanlara moral vermek istedik ve bunda da başarılı olduk’’ dedi.

Kış sezonu başlıyor, korkumuz kapanma

Yaz sezonun sona erdiğini ve kış turizm sezonunun başladığını anlatan Karaer, hem havacılık hem de turizm sektörünün korkusunun ‘Tam kapanma’ olduğuna dikkat çekti. Yıldıray Karaer, şunları kaydetti.

‘’Salgın sürecinde uçuş yasakları, PCR testleri ve kapanma gibi nedenlerden dolayı yolular yeniden bilet almaktan korktu. Corendon olarak bilet alan yolcularımıza güvence verdik. Bu da insanlarda salgın sürecinde rahatlık verdi. Kış döneminde en büyük korkumuz kapanma olur. Kapanma olur mu olmaz mı, Türkiye risk listesine alınır mı alınmaz mı bilmiyoruz. Korkular giderilirse uçak dolulukları ve fiyatlar ne olursa olsun kış döneminde uçuşlarımızı yapmak istiyoruz. Belirsizlik insanları korkutuyor.’’

2022 çok iyi turizm sezonu olacak

Önümüzdeki 2022 yılı turizm sezonun çok iyi geçeceğine vurgu yapan Karaer, sözlerini şöyle sürdürdü.

‘’2022 Mart ayından itibaren çok iyi bir turizm sezonu bekliyoruz. Uçuşlar, rezervasyonlar ve tatil paket tur satışları açıldı. 2022’de Türkiye’ye büyük ilgi olacak. Corendon havayolu olarak Türkiye, Hollanda ve Malta bayraklı uçuyoruz. Turizmde Türkiye’nin rakibi olan İspanya, İtalya ve Yunanistan başta olmak üzere her yere uçuyoruz. Salgında Antalya bir numara oldu. Avrupa’da en büyük tur operatörlerinden biriyiz. Bu salgın sürecinde Antalya’nın çok enteresan yüzünü gördük. Siyasetin turizme olan etkisini gördük. Avrupa’da Türkiye’nin imajına ve salgına rağmen Antalya 1 numara oldu. Türkiye’nin imajı Avrupa’da ne kadar konuşulursa konuşulsun, Türkiye 2022 yılı rekorla geçer.’’

Otuz yıldır turizmin içinde olduğunu anlatan Karaer, bu süreçte Türkiye’nin çeşitli krizlerle karşılaştığını ve bunları atlatarak turizmde her yıl yüzde 5-10 arasında büyüdüğüne dikkat çekti.

Karayipler’de 100 milyon dolarlık yatırım

Corendon olarak bu sezon Türk turizminin tüm zamanların rekoru olan 2019 rakamlarını salgın sürecinde aşamadıklarını ifade eden Karaer, ‘’Ancak 2022 yılında 2019 yılı rakamlarını aşarız’’ dedi.

Karayipler’de iki etaptan oluşan 100 milyon dolarlık otel projesinin 2. etabına 2022 yılında başlayacaklarını anımsatan Karaer, şöyle konuştu.

‘’Karayipler’deki projemizin 1. etabı 400 odalı otel yapımı idi. Bu otelimizi açmıştık. Projenin 450 odalı 2. etabın temelini de 2022’de atacağız. Markamızla birlikte uluslararası alanda oyuncu olmak istiyoruz. Türkiye’de otelcilikte de büyümek istiyoruz. Bu büyümeyi otel satın alma veya kiralama ile gerçekleştireceğiz.’’

1 milyar Euro ciroya ulaşacak, uçak filosu da büyüyecek

Salgın sürecinde Corendon olarak devlet ve bankaların yarattığı olanaklarla bu krizi çok iyi atlattıklarını belirten Yıldıray Karaer, 2022 yılında uçak filosunu yüzde 40 büyütmeyi öngördüklerini söyledi. Karaer, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’Salgın sürecinde havacılık sektöründe globalde çok zayıflayan şirketler oldu. Avrupa’da daralan ve ayağa kalkamayan uçak şirketleri var. Devletin ve bankaların olanaklarıyla salgın sürecini çok iyi atlattık sayılır. Ancak salgının getirdiği çok ciddi ağır bir yük var. Bu ağır yükü 2-3 yılda anca aşabiliriz.                                           Corendon Airlines filosunda 28 uçağımız vardı. 6-7 ilave uçak kiraladık. 2022 sezonuna kendi filomuz dışında 6 aylık uçak kiralayarak filomuzu 50-55’e çıkarmak istiyoruz. Türkiye, Hollanda ve Malta’da faaliyette bulunan 3 uçak şirketimizin cirosu 1 milyar Euro’yu ulaşacak. Günün şartlarına göre büyümek istiyoruz.’’

Sponsorluk

Kadın ve amatör spor kulüpleri olmak üzere birçok sporcuya sponsor olan Corendon Airlines, 2021 – 2022 sezonu itibarıyle faaliyetlerine başlayan Muratpaşa Belediyesi Kadın Voleybol Takımının da ana sponsoru oldu. Sponsorluk anlaşması, Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal tarafından düzenlenen törenle imzalandı.

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.