DOLAR

32,4878

-0.02%
EURO

35,0128

-0.09%
ALTIN(gr)

2.438,53

0,13%
BİST 100

9716.77

0,13%
Coğrafi işaretli karyağdı armudu hasadı başladı

Coğrafi işaretli karyağdı armudu hasadı başladı

ABONE OL
20:03 - 03/10/2020 20:03
Coğrafi işaretli karyağdı armudu hasadı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Ticaret Borsası tarafından çalışmalarla Coğrafi İşareti alınan sadece Antalya bölgesinde yetişen karyağdı armudu hasadı başladı.

Korkuteli ilçesi Yazır köyünde Şükrü Doğrul’un bahçesinde düzenlenen Karyağdı armudu hasadına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Tarım Orman İl Müdürü Gökhan Karaca ve Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanları ile köy muhtarları katıldı. Vali Ersin Yazıcı merdivene çıkarak ağaçtan armut topladı.

Üreticilerle bir süre sohbet eden Vali Yazıcı, karyağdı armudunun bölgede yetişen önemli meyvelerden olduğunu kaydetti. Tadı ve kokusuyla farklılık gösteren karyağdı armudunun tanıtımı ile üreticilerin daha fazla gelir elde etmesinin sağlanması gerektiğini söyleyen Vali Ersin Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Karyağdı Armudu bölge için önemli bir tarım ürünü. Coğrafi işaret tescilinin alınması hem ilçenin tanıtımı hem de ürünün ticari değeri açısından çok önemli. Tadı ve kokusuyla öne çıkan bölgemize has bu armudumuzu i tanıtım faaliyetleriyle bilinirliğini arttırıp markalaştıracağız.”

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da Antalya bölgesinde 7 ürünün coğrafi işaret aldığını belirterek, bu ürünlerin sayısının daha da artırılması için çalışacaklarını kaydetti. Çandır, ‘’Coğrafi işaretli karyağdı armudunun bölgede daha da yaygınlaşması ve üretimin artırılması için çalışıyoruz. Coğrafi işaretli ürünler her zaman piyasada daha fazla ilgi görüyor’’ dedi.

S.S Yazır Köyü Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yaşar Kocaoğlu ise tarımsal girdi fiyatlarının sürekli arttığını 10 liralık ilacın 120 liraya çıktığını, bahçe bakımı için işçi bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. Kocaoğlu, armut üretiminde yüzde 30 düşüş olacağının tahmin edildiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.