Çavuşoğlu Yarın Irak’a Jeffrey Cuma Günü Ankara’ya Gidiyor

Çavuşoğlu Yarın Irak’a Jeffrey Cuma Günü Ankara’ya Gidiyor

ABONE OL
14:28 - 08/01/2020 14:28
Çavuşoğlu Yarın Irak’a Jeffrey Cuma Günü Ankara’ya Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamayla Çavuşoğlu’nun yarın günübirlik bir ziyaret için Bağdat’ta olacağı duyuruldu.

Açıklamada, “Bölgemizde son dönemde yaşanan gelişmeler neticesinde artan gerginliğin azaltılması amacıyla sürdürülen yoğun diplomatik girişimlerimiz kapsamında Sayın Bakanımızın 9 Ocak 2020 tarihinde (yarın) Irak’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirmesi öngörülmektedir. Ziyaret sırasında bölgedeki gelişmelerin yanısıra gündemimizde yer alan ikili konuların da ele alınması planlanmaktadır” denildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ayrıca İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’le de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Henüz görüşmeye ilişkin detaylı bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan ABD’nin Suriye Özel Temsilci James Jeffrey’nin 10 Ocak’ta Ankara’da temaslarda bulunacağı açıklandı. Dışişleri Bakanlığı, Jeffrey’nin Cuma günü bakanlıkta görüşmede bulunacağını bildirdi. Türkiye’deki temaslarında Suriye yanı sıra Irak – İran eksenindeki bölgesel gelişmeler konusunda da görüş alışverişinde bulunması öngörülen Jeffrey’nin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.