*** Bonn’da müslümanlar siyaset sahnesinde

*** Bonn’da müslümanlar siyaset sahnesinde

ABONE OL
18:52 - 29/08/2009 18:52
*** Bonn’da müslümanlar siyaset sahnesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Bonn’da müslümanlar siyaset sahnesinde

Almanya’nın eski başkenti Bonn’da kurulan "Barış ve Adalet İttifakı" (BFF) adlı inisiyatifin başkanı Haluk Yıldız, ittifaka "Müslümanlar tarafından kurulan parti" yerine, "inisiyatif" ya da "seçmen birliği" denilmesinin daha doğru olacağını söyledi

Kendilerinin aslında seçim inisiyatifi kurarak Bonn’da yaşayan Müslümanların ve göçmenlerin sorunlarına yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade eden Yıldız, başarı sağlanması durumunda ileride partide kurmayı düşünebileceklerini kaydetti.

Bonn Büyükşehir Belediyesi için 32 adayları bulunduğunu, hedeflerinin en az 3 adayı seçtirmek olduğunu belirten Yıldız, "Müslüman parti" inisiyatifi olarak adayların başvurusundan sonra, bir görevlinin "Müslümanlar seçimlerde aday oluyorlar" demesi üzerine, aşırı sağcıların bunu malzeme yaptığını ifade etti.

Yıldız, "Evet biz Müslüman ve Alman bir seçmen birliğiyiz. Müslümanlığımız böyle ortaya çıktı. Böylece Almanya’da seçimlerde Müslüman kelimesini kullanarak ortaya çıkan ilk biz olduk. Göçmen kökenli kelimesini kullanmıyoruz" diye konuştu.

İnisiyatifi kurmadan önce yabancılar meclisine seçilmeleri yönünde teklifler aldıklarını kaydeden Yıldız, bu meclislerin sadece tavsiye kararı alabildiği ve herhangi bir yaptırımı olmadığı için bu teklifleri reddettiklerini belirtti.

Afişlerinde patates, sarımsak ve patlıcan resimleri kullanmalarının herhangi bir amacı olmadığını ifade eden Yıldız, "Bazı yaşlı Almanlar gelip bize, ‘Patates Almanlarla, sarımsak Türklerle özdeşleşiyor, peki patlıcan kim’ diye sordu. Biz de bu üç sebzeyle güzel bir yemek oluşacağını söyledik. ‘Herhangi bir milletle bu sebzeleri özdeşleştirmedik’ diye cevapladık" ifadesini kullandı.
    

Kurulan inisiyatife yoğun destek aldıklarına işaret eden Yıldız, "Müslümanlara eşit statüde bakılması için bu inisiyatifi kurduk. 11 Eylülden bu yana Müslümanlara ciddi saldırılar var. Bu konuları siyasete girerek cesaretle bertaraf etmeliyiz" diye konuştu.

Partinin sadece Müslümanlara yönelik olmadığını kaydeden Başkan Haluk Yıldız, başta göçmenler olmak üzere toplumun bütün kesimlerine hitap etmek istediklerini belirterek, "Biz sadece Müslümanlardan değil, herkesten oy bekliyoruz" dedi.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.