Boeing 737 Max’in Avrupa semalarına dönmesine izin verildi

Boeing 737 Max’in Avrupa semalarına dönmesine izin verildi

ABONE OL
14:04 - 29/01/2021 14:04
Boeing 737 Max’in Avrupa semalarına dönmesine izin verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Boeing şirketinde büyük rahatlama. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa makamları 737 Max uçaklarının yeniden uçabilmesi için yeşil ışık yaktı.

737 Max için gerekli izinlerin verildiğini bildiren Avrupa Havacılık İdaresi EASA’nın CEO’su Patrick Kai, “737 Max’in güvenle uçuşlarına dönmesine karar verdik” dedi.

Boeing 737 Max’ın 346 kişinin ölümüne neden olan iki kazadan sonra Mart 2019’da uçuşları yasaklanmıştı; kazaların ana nedeni olarak eksik yazılım ve yetersiz kontrol programı olduğu gösterilmişti.

Boeing, ilk kazadan sonra sorunları gerçekten düzeltmek için çok çaba sarfetti. Ancak sorunlar zinciri uzadıkça uzadı ve uçuş izni alma prosedürü Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 20 ay sürdü.

Avrupa otoriteleri ise yeniden uçuş izni için tüm donanım ve yazılımdaki teknik iyileştirmelerin yanı sıra ek pilot eğitimlerini şart koşmuştu.

Avrupa Havacılık İdaresi EASA planlanan iyileştirmelerin güvenlik gereksinimleri açısından uyumlu olduğunu bildirdi. Buna ek olarak uçakların devamlı denetleyeceği söylendi.

Boeing, daha da yüksek bir güvenlik seviyesi elde etmek için tüm kurumlar ile birlikte çalışmaya devam edeceğinin sözünü verdi.

1967’den beri üretilen ve sürekli geliştirilen Boeing 737 versiyonu, bugüne kadar satılan 10.000 uçak ile dünyanın en çok satan yolcu jeti konumunda bulunuyor.

Şimdi Boeing teknisyenleri tüm gerekli düzeltmeleri ve dönüşümleri gerçekleştirdiler. Buna ek olarak pilotlar değiştirilmiş eğitim kurslarına devam ediyorlar.

737 Max, Boeing’in ana üretim ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Kanada’da yeniden tescil edildi. (Tourexpi) Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.