*** ”Bireysel çabaların öneminin göstergesi”

*** ”Bireysel çabaların öneminin göstergesi”

ABONE OL
16:02 - 23/02/2009 16:02
*** ”Bireysel çabaların öneminin göstergesi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Bireysel çabaların öneminin göstergesi”

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Adalet Divanı’nın aldığı vize kararı konusunda, "Davanın en önemli göstergesi, bireysel çabaların ne kadar önemli ve nelere kadir olduğudur" dedi

Kırım Gelişim Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel Kırım gecesine katılan Bakan Bağış, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Avrupa Adalet Divanı’nın Türkiye’de kurulu şirket ve kuruluşlarda çalışanların hizmet sunmak için AB ülkelerine girişlerinde vize almalarına gerek bulunmadığı yönündeki kararının hatırlatılması üzerine, Egemen Bağış şunları kaydetti:
"Üst mahkemenin aldığı bir kararı, alt mahkemenin ve ilgili ülkelerin nasıl uygulayacağını görmemiz lazım. Biz de gerek Dışişleri Bakanlığımız, gerek AB Genel Sekreterliğimiz olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ama bu davanın bence en önemli göstergesi, en önemli neticesi, bireysel çabaların ne kadar önemli ve nelere kadir olduğudur."

Bağış, "Davayı açan kardeşlerimizi kutluyorum, onlara yardımcı olan sivil toplum kuruluşlarımızı, akademisyenlerimizi, hukukçularımızı da kutluyorum. Ama bundan sonra hemen neticeye atlamak yerine, gelişmeleri takip etmek gerekir diye düşünüyorum. Zaten bu konuda, Genişlemeden Sorumlu Komiser Olli Rehn’le de görüştüm, komisyonla da görüştüm, gelişmeleri takip edeceğiz, birlikte değerlendireceğiz"  diye konuştu. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.