Berlin Cemevi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı

Berlin Cemevi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
19:54 - 11/03/2025 19:54
Berlin Cemevi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Cemevi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Kadın Mücadelesinin Önemine Vurgu Yapılarak Kutlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Berlin Cemevi’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. Kadın hakları mücadelesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikler, gün boyunca yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kadınlar Kurulu temsilcileri ve kardeş dernekler, sabah saatlerinde geleneksel 8 Mart yürüyüşüne katıldı. Yürüyüş sonrası, akşam saatlerinde Berlin Cemevi’nin ana salonunda düzenlenen etkinlik ile Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlam ve önemi bir kez daha vurgulandı.

Etkinlik, bugüne kadar kadın hakları mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından BAT İnanç Kurulu Başkanı Musa Gönül Dede tarafından verilen gülbenk ile manevi bir atmosfer oluşturuldu.

Saygı duruşu ve gülbenkin ardından Cemevi Kadınlar Kurulu Başkanı Zöhre Karaman, günün anlam ve önemine dair açılış konuşmasını yaptı. Karaman, konuşmasında kadınların toplum içindeki yerini, eşit haklar mücadelesindeki kazanımlarını ve halen süregelen sorunları dile getirdi. Kadın dayanışmasının önemine vurgu yapan Karaman, Cemevi’nin kadınlara her zaman destek olacağını belirtti.

Kadın Hakları Paneli Büyük İlgi Gördü

Açılış konuşmasının ardından, alanında uzman konuşmacıların yer aldığı bir panel düzenlendi. Panelin konuşmacıları arasında Akademisyen Ruken Cihan ve Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir Saraç yer aldı. Kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın mücadelesinin tarihsel süreçleri ve günümüzde kadınların karşılaştığı zorluklar üzerine yapılan konuşmalar büyük ilgiyle dinlendi. Panel sırasında katılımcılar, kadın hakları ile ilgili sorular sorarak interaktif bir tartışma ortamı oluşturdu.

Panelin ardından, BAT-Cemevi Yönetim Kurulu adına Melinda Özgül bir konuşma yaptı. Özgül, kadınların toplum içindeki önemine değinerek, kadın mücadelesinin sadece 8 Mart’ta değil, yılın her günü devam etmesi gerektiğini belirtti. Cemevi’nin kadın hakları konusunda her zaman destekleyici bir tutum sergileyeceğini ifade eden Özgül, katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlik Türküler ve Ezgilerle Son Buldu

Konuşmaların ardından etkinlik, müzik dinletisi ile devam etti. Halit Çelik’in yönetiminde sahne alan Cemevi Turnalar Korosu, seslendirdiği ezgilerle dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. Ardından, usta müzisyen Hüseyin Uğurlu sahneye çıkarak, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden derlenmiş türkülerle geceye renk kattı. Müzik dinletisi sırasında katılımcılar, türkülere eşlik ederek dayanışma ruhunu pekiştirdi.

Berlin Cemevi’nde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği, kadınların toplumsal hayattaki yerine ve haklarına dair farkındalığın artırılması açısından büyük önem taşıdı. Kadınların eşit haklar mücadelesine destek vermek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle son buldu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP