Avrupa’nın lüks mağazaları zengin Rusları özleyecek

Avrupa’nın lüks mağazaları zengin Rusları özleyecek

ABONE OL
21:44 - 09/03/2022 21:44
Avrupa’nın lüks mağazaları zengin Rusları özleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa’da lüks oteller, yat üreticileri, araba galerileri gibi bir dizi şirket ve hizmet sağlayıcı, zengin Rus müşterilerinden geçimini sağlıyor.

ABD’nin Forbes dergisi tarafından derlenen dünyanın en zenginlerinin güncel listesinde, Rusya’dan milyarlarca varlığa sahip 120 kişi veya aile var. Rus milyarderler listesi, çelik adam Alexander Mordashov (varlıklarda 26,5 milyar avroya eşdeğer, dünya çapında 51. sırada) ve çok girişimci Vladimir Potanin (yaklaşık 24,6 milyar avro) ile başlıyor ve daha fakir milyarderler Vadim Yakunin (ilaç sanayisi ) ve Vitaly ile bitiyor. Orlov (balıkçılık). Rusya’nın yaklaşık 145 milyon nüfusuyla karşılaştırıldığında, bu 120 kişi – ve birkaç yüz Rus multi-milyoner – küçük ama çok zengin bir finansal elit oluşturuyor. Bu kişilerin Rusyadaki etkisi büyük kabul edildiği için birçok ülke, Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana bu küçük elit grubu özellikle yaptırımlarla vurmaya yöneldi.

AB Komisyonu, ABD ve Kanada’dan yeni bir görev gücünü görevlendirerek; Rus kökenli süper zenginlerine ait özel jetleri, yatları ve lüks daireleri takip aldı. Gerektiğinde bunlara el koyulacak.

Avrupa Birliği hava sahası geçen hafta Rusya’dan gelen uçaklara zaten kapatıldı. Kredi kartları çalışmıyor.

Avrupa’daki incoming şirketlerinin kaybı büyük olacak

Ruslara tur için günlük 15.000 Euro ile 50.000 Euro arasında eksiksiz lüks paketler sunuluyordu. Zırhlı limuzinle transfer, lüks konaklama, özel alışveriş, müze ziyaretleri gibi turlar son yıllarda giderek artan bir şekilde Rusya pazarına hitap ediyordu.

Özellikle Berlin, Münih ve Viyana özellikle Rusya’dan gelen müşteriler arasında son derece popülerdi. Şimdi lüks otel işletme ileri tedirgin. Aralarında Rus turistleri uzun süreliğine kaybettiklerine inananlar var. Rus müşterilerin bu bahar ayları için yaptığı rezervasyonlar da şimdi iptal edildi.

Veri analizlere göre Rusya’dan gelen müşterilerin dünya çapındaki tüm lüks mal pazarının yüzde iki ila üçünü oluşturduğunu tahmin ediyor.

Ukrayna’daki savaşın küresel lüks pazarını nasıl etkileyeceği artık büyük ölçüde olayların süresine ve gelişimine bağlı. Ruble’nin devalüasyonu ve yürürlükteki mevcut kısıtlamalar Rusya’daki kişisel lüks harcamalarıda etkileyecektir. Ayrıca, Avrupa hava sahasının Rusya’dan gelen havayollarına kapatılması yürürlükte olduğu sürece, Rusya’nın yurtdışındaki – özellikle Batı Avrupa’daki – lüks harcamaları da büyük ölçüde düşeceği piyasaları ürkütüyor. Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.