*** ”Avrupa’nın en büyük sorunu işsizlik”

*** ”Avrupa’nın en büyük sorunu işsizlik”

ABONE OL
18:59 - 07/05/2009 18:59
*** ”Avrupa’nın en büyük sorunu işsizlik”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Avrupa’nın en büyük sorunu işsizlik”

Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Viyana eyalet meclisi üyesi Nurten Yılmaz, Avrupa’nın en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, işsizlik oranının göçmenler arasında daha fazla olduğunu söyledi

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg teşkilatı tarafından düzenlenen ”Avrupa metropollerinde uyum” konulu toplantıda konuşan Yılmaz, Avrupa’da göçmenler arasında eğitim yetersizliği ve dil noksanlığı dolayısıyla özellikle kadınların iş bulmakta zorlandıklarına işaret ederek, ”Avrupa’nın en büyük sorunu işsizlik” dedi.

Avrupa’da ciddi şekilde bir göç ve kadın politikasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Yılmaz, ”Uyumda kadın politikalarına ağırlık verilmeli. Kadınların yeri sadece ev ve alışveriş değildir. Kadınlar mecliste, siyasette, kamusal alanda ve idari yönetimlerde yer almalılar. Bu konuda gerek çocuklara gerekse annelere yönelik dil kursları teşvik edilmeli. Göçmenler dünyanın her yerinde özgüveni olan, kendisiyle barışık bir topluluk olmak zorundadır” diye konuştu.

Avusturya’daki okul sisteminin ayrımcı olduğunu ve bu sistemden en çok zarar görenlerin göçmen ailelerin çocukları olduğunu kaydeden Yılmaz, ”Avusturya’da Türkler arasındaki işsizlik oranı yüzde 13 ile yabancılar arasında ilk sırada bulunuyor. Bu oran tüm yabancılar arasında yüzde 53 civarında. O halde Avusturya olarak eğitim sistemi başta olmak üzere uyum politikasını gözden geçirmemiz gerekiyor” dedi.

Yılmaz, okul öncesi dil kurslarının önemine değinerek, meslek sahibi ve iyi bir eğitime sahip olunmadan göçmenlerin bu toplumun bir parçası olamayacaklarını belirtti.

Yılmaz ayrıca, Hamburg’u Berlin’e göre daha çok sevdiğini ve Hamburg’un dünya metropolleri arasında önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, metropoller arasında uyum konusunda fikir alışverişi yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.


(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.