***  Avrupa’daki büyükelçiler Berlin’de buluştu

*** Avrupa’daki büyükelçiler Berlin’de buluştu

ABONE OL
10:39 - 09/09/2008 10:39
***  Avrupa’daki büyükelçiler Berlin’de buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best



BÜYÜKELÇİLER BERLİN’DE BULUŞTU


Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan, yoğun olarak Türklerin yaşadığı bazı Avrupa ülkelerindeki Türk büyükelçileriyle Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geldi.

Berlin Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen toplantıdan önce Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Türk gazetecilerine yaptığı açıklamada, temmuz ayında yaptıkları büyükelçiler toplantısında alınan karar uyarınca yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarını görüşmek amacıyla bugün yeniden toplandıklarını belirtti.

"VATANDAŞLARIMIZ DAHA KATILIMCI OLMALI…"

Bu amaçla Apakan başkanlığında toplandıklarını ifade eden Büyükelçi Acet, ”Esas amacımız kuşkusuz diğer toplantılarda yaptığımız gibi Türkiye’nin yurt dışındaki vatandaşlarını, o ülkenin vatandaşlığına geçmiş olsun ya da olmasın, çıkarlarının korunması, onların daha iyi yaşam koşulları içinde o ülkelerle bütünleşmesi, daha katılımcı, daha paylaşımcı, daha sorumlu vatandaşlar olarak o ülkelerde yer alması. Dolayısıyla hem Türkiye ile, hem o ülkelerle olan bağlarımıza daha büyük katkılarda bulunmalarını sağlamak idi. Bakanın talimatıyla da bugün bu konuları görüşeceğiz” dedi.

KİMLER KATILDI?

Büyükelçiler toplantısına Apakan ve Acet’in yanı sıra Dışişleri Bakanlığı müsteşar yardımcıları Ecvet Tezcan ve Uğur Doğan, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Kemal Gür, Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, Bern Büyükelçisi Alev Kılıç, Paris Büyükelçisi Osman Korutürk, Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar, Oslo Büyükelçisi Hayati Güven, Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Akat, Stokholm Büyükelçisi Necip Egüz, Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay, Dışişleri Bakanlığı genel müdür yardımcıları elçiler Sertaç Sönmezay, Melih Ulueren, Ahmet Ülker ve Songül Ozan katıldı. Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.