Avrupa´da bu yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin turizm elemanı eksik

Avrupa´da bu yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin turizm elemanı eksik

ABONE OL
22:01 - 25/07/2022 22:01
Avrupa´da bu yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin turizm elemanı eksik
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Turizm ve seyahat sektörünü ciddi bir şekilde etkileyen eleman eksikliği Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) ve Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) adlı iki önemli kuruluşu harekete geçirdi.

Pandeminin etkisiyle son iki yıllık süre boyunca darbe üstüne darbe yiyen Avrupa seyahat ve turizm sektöründe 1 milyon 200 bin eksik eleman tahmin eden World Travel and Tourism Council (WTTC) ve European Travel Commission (ETC) adlı önemli iki kuruluş, Avrupa hükümetlerini acil önlem almaya cağırdı.

Bir taraftan sektörün iyileşeceğini ve eninde sonunda Avrupa Birliği ekonomisine yüzde 32´den büyük bir katkı sağlayacağını düşünerek çok olumlu gelişmelere dikkati çeken WTTC, öngördükleri bu iyileşmenin tanık ettiğimiz eleman eksikliği yüzünden istenilen hızla gerçekleşmeyeceğinden endileşenerek „hükümetlerin özel sektörle bir araya gelerek seyahat sektöründe parlak bir kariyeri isteyen müstakbel elemanlara en iyi fırsatları sunmalı“ diyor.

WTTC tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki aylarda ve özellikle son derece yoğun olan yaz döneminde eleman eksikliği kendini çok daha fazla hissettirecek. Seyahat sektöründe en fazla sorun yaşayacak olan branşın seyahat acentaları olacağını belirten WTTC, o branşta boş kalan iş imkanlarının oranı yüzde otuzu aşacağını tahmin ediyor. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.