Avrupa Parlamentosu’nun Turizme Yeni Bakışı

Avrupa Parlamentosu’nun Turizme Yeni Bakışı

ABONE OL
12:45 - 23/03/2021 12:45
Avrupa Parlamentosu’nun Turizme Yeni Bakışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Parlamentosu turizmi çok sıkı bir şekilde gündeme aldı: Zira zarar çok büyük.

AB raporunda yıkımın büyüklüğü hemen göze çarpıyor :

Rapor, Korona nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamalarının, yaklaşık 27 milyon kişiyi istihdam eden ve Avrupa Birliği’nin gayri safi yurtiçi ürünlerinin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturan turizm sektörünü çok zor duruma soktuğunu ve  zayıflattığını açıkça sergiliyor

Avrupa Parlamentosu Üyeleri, salgından sonra sektörün toparlanmasına yardımcı olmak için AB yürütme organlarının seyahat ve turizmi daha temiz, daha güvenli ve daha çevre dostu hale getirecek yeni bir strateji oluşturmasını talep etti.

Daha önce, 25 Şubat’ta yapılan bir toplantıda, AB Parlamentosu’nun Ulaştırma ve Turizm Komitesi, AB’nin sürdürülebilir turizm stratejisine ilişkin karar taslağını 47 lehte ve sadece iki aleyhte oylamıştı.

Bu konuyla ilgili bir rapor, 25 Mart 2021’de Parlamento’da oylamaya sunulacak.

Avrupa Parlamentosu Üyeleri bir basın açıklamasında, salgının insanların tercihlerini değiştirdiğini ve onları doğaya yaklaştırdığını bildirdi .

Bu nedenle Parlamento, çevre dostu bir turizm yöntemine izin verecek ve çevresel ayak izini azaltmaya yardımcı olacak bir yol haritası çağrısında bulundu.

Rapor’un diğer önemli maddeleri; Koronavirüs önleme standartlarını onaylayacak ve tüketicilerin turizme olan güvenini yeniden kazanmaya yardımcı olacak bir AB hijyen sertifikasını barındırıyor.

Turizm için yeni bir AB ajansı kurulması teklif edildi .

Avrupa Parlamentosu üyesi Cláudia Monteiro de Aguiar, “Yaz mevsimi yaklaşırken, geçmiş hatalardan kaçınmak ve uçuştan önce test protokolü, aşı sertifikası, sıhhi mührü gibi eşgüdümlü ve tek tip AB önlemlerini uygulamaya koymak istiyoruz” dedi

Turizm sektörünün farklı işletmeleri ve çalışanları, mali yardım, devlet yardımı kurallarının kolaylaştırılması ve likidite desteğinden yararlansada Avrupa Parlamentosu  AB ülkeleri seyahat sektörünün hayatta kalması için kısa vadeli mali destek tahsis etmenin gerekliliği vurgulandı.

Raporda, seyahat ve turizm sektörünün dijitalleşmesi ve modernizasyonu için yatırımların yanı sıra, ülkelerin şimdilik sektördeki KDV oranlarını düşürmeyi düşünmeleri çağrısında da bulunuluyor.

Ayrıca, aşılar herkes için erişilebilir hale gelir gelmez PCR testlerinin ve kendi kendine izolasyon gerekliliklerinin yerini alabilecek ve Üye Devletler tarafından ortak bir aşı sertifikasının uygulanmadı isteniyor.

Avrupa Birliği Komisyonu, aşılananların kısıtlama olmaksızın seyahat etmesini mümkün kılmak amacıyla Üye Devletler tarafından oluşturulması ve kullanılması için bir Dijital Yeşil Sertifika  uygulanmasını ön plana çıkarıyor

Buna göre Sertifikaların bir QR kodu içereceği ve COVID-19’un üç farklı durumunu kanıtlayacakları belirtildi:

– Hamilinin aşı olduğunu.

– Test sonuçları (NAAT / RT-PCR testi veya hızlı antijen testi),

– Sahibinin COVID-19’dan kurtulduğunu kanıtlayan bir sertifika

TOUREXPI tarafından geçilen Avrupa Parlamentosu’nun Turizme Yeni Bakışı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Avrupa Parlamentosu’nun Turizme Yeni Bakışı haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Avrupa Parlamentosu’nun Turizme Yeni Bakışı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.