DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Antalya’da 255 bin dosya yapılandırmadan yararlandı

Antalya’da 255 bin dosya yapılandırmadan yararlandı

ABONE OL
15:49 - 19/09/2021 15:49
Antalya’da 255 bin dosya yapılandırmadan yararlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da vergi yapılandırmalarından 255 bin dosyanın yararlanmak için başvurduğu, pandemide ekonomisi en fazla zarar gören ilin yine Antalya olduğu belirtildi.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhami Karayılan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Çetin’i ziyaret etti.

Vergi yapılandırmasındaki son durum hakkında bilgi veren Karayılan, şu ana kadar 255 bin dosyanın yapılandırmadan yararlanmak için başvuru yaptığını bildirdi.  Beklentilerinin yaklaşık olarak 3’te birini karşıladıklarını vurgulayan Karayılan, şunları kaydetti.

‘’Önümüzde son başvuru tarihine kadar 2 haftalık bir süre bulunuyor. Bu süre içerisinde başvuru sayısının oldukça artacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız yapılandırmalarını son güne bırakmadan bir an önce yapmalarıdır.

Mükelleflerimizin ve vatandaşların, yapılandırma hükümlerinden yararlanmak için 30 Eylül 2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunması ve yapılandırılan alacaklara ilişkin peşin veya ilk taksit ödemesini 31 Ekim tarihine kadar yapması gerekmektedir.”

Mükellerflerin ve vatandaşların yapılandırmadan yararlanmalarını isteyen Karayılan, şöyle devam etti.

‘’Yapılandırma ile birlikte mükelleflerimizin ve vatandaşların kamuya olan borç yükü azalacak, borçlar 2 ayda bir olacak şekilde 6 ila 18 ay arasında belirlenecek taksitler halinde ödenebilecek, vergiler, vergi cezaları, idari para cezaları ve ecrimisil ihtilafları sonlandırılacak. Devam eden vergi incelemeleri ve takdir işlemleri için Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanılabilecek, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlıkla veya kendiliğinden beyan yapılabilecek, geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak ve işletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilebilecek.”

Pandemi en çok Antalya ekonomisine zarar verdi

ATSO Başkanı Davut Çetin de pandemi döneminde ekonomik olarak en çok zarar gören ilin Antalya olduğunu söyledi. ATSO üyelerinin geçtiği zor dönemde yapılandırmanın oldukça önemli bir destek olduğunu ifade eden Çetin, yapılandırmadan üyelerinin yararlanması için de çağrıda bulundu.

Çetin, şöyle konuştu: ‘’Pandemi döneminde birçok işletmemiz kapalı kaldı ya da temel giderlerini karşılayacak geliri bile elde edemedi. Yaralar yeni yeni sarılıyor. Bu yapılandırma üyelerimize bir miktar nefes aldıracak. Vergiler, vergi cezaları ve idari para cezalarında ihtilaflar azalacaktır. Kanun ile iş dünyasına önemli avantajlar da sunuluyor. Bu fırsatlardan yararlanmak isteyen üyelerimizin bir an önce yapılandırmalarını gerçekleştirmeleri kendilerine büyük yarar sağlayacak.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.