DOLAR

32,5648

0%
EURO

34,9555

0.14%
ALTIN(gr)

2.424,29

-0,22%
BİST 100

9645.02

-0,22%
Antalya teniste de marka olacak

Antalya teniste de marka olacak

ABONE OL
22:10 - 22/11/2021 22:10
Antalya teniste de marka olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Antalya’nın turizmden sonra tenis sporunda da uluslararası marka olacağını belirtti.

Şahinler Holding bünyesinde yer alan Megasaray otel sponsorluğunda düzenlenen ‘Megasaray Hülya Avşar Cup Turnuvası’ sona erdi. 300 sporcunun katıldığı turnuvada 25 branşta dereceye giren tenisçilere ödülleri törenle verildi.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, birçok sektörde dünya çapında başarılı işler yapmanın yanı sıra, önemli sosyal sorumluluk projeleri ile ülkeye destek olduklarını söyledi.

Turizmdeki başarılarını spor alanına da taşıdıklarını belirten Şahin, şunları kaydetti.

‘’Megasaray Tenis Akademi’yi kurarak sadece ticari bir yatırım yapmadık. Spora ve sporcuların geleceğine de yatırım yapmış olduk. Megasaray Tenis Akademi ile ülkemizde tenis oynayanları çoğaltmak, sponsorluğunu yaparak yetiştirdiğimiz oyuncularla ülkemize daha çok tenisçi katmak ve özellikle de dar gelirli ailelerin yetenekli çocuklarını alıp dünya arenasına çıkarmak istiyoruz.’’

Antalya teniste de marka olacak

Tenis Federasyonu ile birlikte tenisin yaygınlaşması için dünyaca önemli turnuvaları Türkiye’ye getireceklerini belirten Kemal Şahin, şöyle devam etti.

‘’Ayrıca biz de MTA olarak hem Megasaray Belek’te hem de Erciyes dağ otellerimiz Megasaray Mount Erciyes ve DAS 3917’de, Davis Cup, ATP Challenger gibi enternasyonal turnuvaları 12 ay yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla enternasyonal turnuvalar Türk gençlerin ayağına geliyor ve böylelikle ciddi maliyetlerle uzak ülkelere gitmekten kurtuluyorlar ve derecelerini hızla arttırabiliyorlar. 2019’da açtığımız MTA, pandemi dönemi de dahil dünyaca önemli turnuvalarla, aralarında ünlü tenisçilerinde olduğu binlerce sporcuyu ağırladı.’’

Megasaray Tenis Akademi’sinde yıl sonuna kadar 100’ün üzerinde uluslararası turnuva yapılmış olacağını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu.

‘’Akademide kısa zamanda yetiştirdiğimiz 6 oyuncumuzu da Türk Milli Takımı’mıza vermenin gururunu yaşıyoruz. Sporcularımıza Avrupa’da hiç olmayan bütünsel imkanlar tanıyoruz. Dolayısıyla bu imkanlarla tesisimiz kısa zamanda çok bilinen ve Avrupa’da dengi olmayan bir akademiye dönüştü. Antalya gelecekte dünyada tenisle anılan en önemli bir şehir olarak marka değeri kazanacaktır. Böylece Antalya’ya ve ülkemize Avrupa’dan çok daha fazla elit turist gelecektir. Antalya, teniste de marka olacak.’’

Alternatif turizm

Megasaray Belek’te sezon dışında da tenis oyuncularını ağırlama modelini, sıcak yaz aylarında Erciyes dağ otellerine de taşıyacaklarını ifade eden Kemal Şahin, ‘’Böylece tüm otellerimizi spor faaliyetleriyle beraber yılın tamamında açık tutacağız. Bu sistemle çalışanlarımızı bütün yıl istihdam etmiş olacağız. Tenis, kano, bisiklet, futbol gibi sporları daha çok yapma olanağı yaratacağız. Bu şekilde otellerimizi de daha verimli hale getiriyoruz. Böylece turizm sektörüne, alternatif, verimli ve ülkemizi iyi tanıtacak bir turizm modeli kazandırıyoruz’’ dedi.

Güneydoğu’da çocukların eline raket vereceğiz

Turnuvaya adını veren sanatçı Hülya Avşar da bu turnuva sayesinde birçok çocuk okuttuklarını, amaçlarının Türkiye’de yurtdışına gidip turnuvalara katılamayan ama iyi oynayan oyuncuların çoğunu yurtdışına göndermek olduğunu söyledi. Avşar, ‘’Ayrıca bu çocuklarımızın öğrenim hayatlarına da katkıda bulunmak istiyoruz. Bu turnuvanın 21.yılında 43.sünü yaptık. Bahara doğru Güneydoğu’da tenise teşvik için TTF Başkanımız Cengiz Durmuş ile organizasyonlar yapacağız. Oradaki çocukların eline de raket vereceğiz. Ya sanat ya da spor diye yürüyeceğiz” diye konuştu.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise federasyon olarak hayallerinin dünyanın en iyi sporcularını yetiştirebilmek ve Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyledi. Cengiz, tenis sporunu bütün Türkiye’ye yaymayı, özellikle Doğu’daki çocuklara bu olanakları kazandırmayı ve 81 ilde tenis sporu yaptırabilmeyi hedeflediklerini belirtti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.