DOLAR

32,5728

0.14%
EURO

34,9336

0.71%
ALTIN(gr)

2.436,23

0,16%
BİST 100

9645.02

0,16%
Antalya OSB, ihracat yapmayan firmaları dünyaya açtı

Antalya OSB, ihracat yapmayan firmaları dünyaya açtı

ABONE OL
20:55 - 03/11/2020 20:55
Antalya OSB, ihracat yapmayan firmaları dünyaya açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurduğu Dış Ticaret İstihbarat Merkezi hiç ihracat yapmayan OSB firmalarını dünyaya açarak ihracat yapmalarını sağladı.

Antalya OSB, bölgedeki firmaların ihracat potansiyelini artırmak ve yeni pazarlar bulunması amacıyla geçen yıl Dış Ticaret İstihbarat Merkezi (DTİM) kurdu. DTİM çalışmalarıyla OSB firmalarının yeni pazarlar keşfetmesinde ve rekabet gücünün artırılmasında önemli rol oynadı.

Antalya OSB DTİM yaptığı çalışmalarla hiç ihracat yapmayan OSB’deki 35 firmaya danışmanlık hizmeti vererek 64 bin 935 adet hedef müşteri bilgisi sundu.  Firmalara yeni ihracat pazarlarının kapılarını açan Antalya OSB DTİM ülke ve sektör hakkında hazırladığı raporlarla, firmaların hedef pazar ve müşteriler için doğru fiyatlama yapmasını, dolayısıyla da rekabet gücünün ve karlılığının artmasını sağladı.

6 firma ihracata başladı

Antalya OSB’de danışmanlık hizmeti alan 35 firmadan 6’sı ise ilk kez ihracata başladı.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, merkezde bölge firmalarının ihracat faaliyetlerini artıracak ve sürdürülebilir ihracat yapısına kavuşmalarına yardımcı olacak tüm hizmetlerin verildiğini belirtti. Bahar, şunları kaydetti.

‘’Merkezimiz hedef pazar tespiti ve hedef müşteri bulma danışmanlığı, rakip analizi, ithalat pazar ve ithalat tedarikçi danışmanlığı, teknik istihbarat, uluslararası kurum ve kuruluş ihaleleri konularında hizmet vermektedir. Her firma için yaklaşık 4 ay sürecek Danışmanlık Hizmeti kapsamında dünya üzerindeki ticari hareketler inceleniyor. İhracatta rekabetçi olunabilecek ülkeler ve bu ülkelerdeki potansiyel müşteriler belirlenerek firmalarımıza raporlanmaktadır. Ayrıca firmalarımız en önemli girdi maliyetlerinden biri olan hammadde tedarikinde de titiz bir çalışma yürütüp en avantajlı yerler tespit edilerek firmalarımıza raporlanmaktadır.’’

Antalya OSB DTİM’nin, bölgedeki firmalara yol gösterici olduğunu anlatan Bahar, ‘’ Bölge firmalarımızın büyümesine, Antalya ve ülkemizin ihracat gelirlerinin artmasına vesile olmayı hedeflemekteyiz’’ dedi.

Antalya OSB DTİM, firmaları yeni ihracat pazarlarıyla tanıştırmak amacıyla 12’si Ticaret Bakanlığı destekli, 3’ü Bakanlık desteği olmaksızın, toplam 15 heyet programı düzenlendi. Hindistan ve İran Alım Heyeti programlarında 30 üst düzey yabancı iş insanının, 132 firma temsilcisi ile 473 yüz yüze görüşme yapmasını sağladı.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.