DOLAR

32,5600

0.2%
EURO

34,9626

-0.1%
ALTIN(gr)

2.443,48

0,32%
BİST 100

9716.77

0,32%
Antalya OSB eğitim ve teknoloji kampüsüne dönüşecek

Antalya OSB eğitim ve teknoloji kampüsüne dönüşecek

ABONE OL
22:34 - 14/11/2020 22:34
Antalya OSB eğitim ve teknoloji kampüsüne dönüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Modernizasyon ve yenileme çalışmaları devam eden Teknik Kolej’in eğitim-öğretime başlaması ve üniversite sanayi işbirliğiyle Antalya Organize Sanayi Bölgesi eğitim ve teknoloji kampüsüne dönüşecek.

Antalya İş İnsanları Derneği (ANTİAD) Başkanı Ferhat Yıldız, yönetim kurulu ve dernek üyeleri Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar’ı ziyaret etti.

Antalya OSB Başkanı Bahar, OSB’yi eğitim ve teknoloji kampüsüne dönüştürmek için sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.  OSB yönetimi olarak ürettikleri hizmet ve projelerde sanayicilere ‘pasör’ gibi davrandıklarını belirten Bahar, şunları kaydetti.

‘’Biz asist kralı olmak için çalışıyoruz, gol kralı olacak sanayicidir, devlettir. Bizim yönetim mantığımızda başkan ve yönetim kurulu santrafor değil, pasördür. Gol kralı olmak için değil, asist kralı olmak için çalışır. Gol kralı olması gereken sanayicidir, üyedir, kanun yapıcıdır, devlettir. Bizler sanayicilerimize daha iyi olanaklar, daha iyi hizmetler sunarsak, yani sanayicimizi başarıya taşıyacak zemini hazırlarsak onlarda son vuruşu gole çevirebilirler. Devletimize de sahadaki sorunları ve çözüm önerilerini en objektif şekilde aktarabilirsek, yani doğru pası verirsek kanun, yönetmelik ve düzenlemelerin en doğru şekilde yapılmasını sağlarız. Sanayicimize ve devletimize en güzel pası vermek için çabalıyoruz.’’

Yönetimini devir aldıkları Mesleki ve Teknik Lisesinin (Teknik Kolej) modernizasyon ve yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Ali Bahar, şunları kaydetti.

‘’Teknik Kolejimizin modernizasyon ve tadilat işleri büyük bir hızla devam ediyor. 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde hizmet girmiş olacak. Teknopark inşaatımızda aynı hızla devam ediyor. 2021 yılsonuna kadar yapımını tamamlayıp Antalya’nın hizmetine sunacağız. Teknik kolej öğrencilerimiz, Teknoparkımızdaki bilim insanları ve hemen yanı başımızdaki Antalya Bilim Üniversitesindeki akademisyenler ile öğrencilerin sürekli etkileşimde bulunacağı bir yapı kuruyoruz. Antalya OSB’yi bir eğitim ve teknoloji kampüsüne dönüştüreceğiz.’’

ANTİAD Başkanı Ferhat Yıldız da Antalya’nın pandemi sonrasında en hızlı büyüyen şehir olacağını belirtti. Yıldız, “Antalya’daki bütün paydaşların pandemi sonrası sürecin yaralarını sarmak için iş birliği içinde olması gerekiyor. Pandemi sonrası Antalya ekonomisi, Türkiye’nin lokomotifi olacaktır” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.