DOLAR

32,5546

-0.02%
EURO

34,8933

0.02%
ALTIN(gr)

2.432,70

0,12%
BİST 100

9645.02

0,12%
Antalya bisiklet turizminde söz sahibi olacak

Antalya bisiklet turizminde söz sahibi olacak

ABONE OL
19:41 - 22/11/2021 19:41
Antalya bisiklet turizminde söz sahibi olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Deniz, kum güneş tatiline alternatif arayan ve turizmi çeşitlendirmek isteyen Antalya Avrupa’da bisiklet turizminde söz sahibi olmak istiyor.

Uluslararası Bisiklet Birliği (International Cycling Union- UCI) tarafından organize edilen UCI Nirvana Gran Fondo Antalya Uluslararası Bisiklet Yarışı, 22 farklı ülkeden 561 sporcunun katılımı ile tamamlandı. Antalya’da üç gün devam eden yarışmalarda zamana karşı yarışı ile başlayan heyecan, uzun parkur ve kısa parkur etapları ile sona erdi. Uzun parkur yarışını yüzde 20’lik dilimde bitiren sporcular, UCI Gran Fondo World Series Final (Dünya şampiyonası) yarışına katılma hakkı kazandı.

Antalya bisiklet turizminde söz sahibi olacak

Kilit Grubuna bağlı ve 10 bine yakın istihdam sağlayan Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan, beş yıl içerisinde Antalya’nın bisiklet turizminde önemli bir gelişim kaydetmesini beklediklerini ve bu süreçte bisiklet sporunu desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Alşan, ‘’Antalya’nın coğrafi ve doğal güzellikleri bir cazibe merkezi haline geldi. Antalya bisiklet turizminde söz sahibi olacak. Alternatif turizm hareketleriyle şehri daha cazip hale getirmek için spora ve sporcuya yatırım yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.

UCI Gran Fondo Genel Sekreteri Erwin Vervecken ise Antalya’nın organizasyon için harika bir tercih olduğunu belirtti. Erwin Vervecken şunları kaydetti.

‘’Birçok ülkeden Antalya’ya kolayca uçulabiliyor. Ayrıca şehrin doğası, iklimi ve tarihi güzellikleri gerçekten görülmeye değer. Katılımcılar bisiklet yarışı ile tatili bir arada değerlendirebilir. İlk yıl için önemli sayıda katılımcıya ulaşıldı, katılımcı sayısı her geçen yıl artarak devam edecektir. Gran Fondo organizasyonun düzenli olarak yapıldığı ülkelerde ortalama 3 bin 200 katılımcısı olur. Antalya birkaç yıl içerisinde bu rakama rahatlıkla ulaşabilir.”

Zamana karşı yarışında erkekler genel klasmanda Dmitry Murashko birinci, Sergei Serdiuk ikinci, Jiri Belfin üçüncü oldu. Aynı kategoride kadınlar genel klasmanda Charlotte Buchanan birinci, Rub Altmann ikinci, Natalie Laverack ise üçüncülüğü aldı.

70 kilometrelik kısa parkur yarışında ise genel klasmanda Ayhan Oksak birinci Turgay Germen ikinci, Ferhat Çetin ise üçüncü oldu. Aynı parkurun kadınlar kategorisinde ise Meltem Kılıç birinci, Kateryna Zamyslova ikinci, Züleyha Dikbaş ise yarışı üçüncü sırayı paylaştı.

100 kilometrelik uzun parkur yarışında erkekler genel klasmanda Gökhan Uzuntaş birinci, Yevhen Filin ikinci, Dmitry Murasko ise üçüncü geldi. Uzun parkur kadınlar genel klasmanda da Charlotte Buchanan birinci, İpek Öztosun ikinci, Arzu Sağnak ise üçüncü oldu.

Sınırları ortadan kaldıran paracycling yarışında ise Barış Asa birinci, Fırat Uğur ikinci, Mustafa Sağlam ise üçüncü oldu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.