DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Antalya 20 milyar lira gelir kaybetti 

Antalya 20 milyar lira gelir kaybetti 

ABONE OL
22:14 - 24/11/2020 22:14
Antalya 20 milyar lira gelir kaybetti 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, pandemi nedeniyle Antalya’nın 20 milyar lira gelir kaybına uğradığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı reformların somutlaşması halinde de ülkede güven artışı olacağını belirtti.

ATSO Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Davut Çetin ülke ve Antalya ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aşı uygulamasının başarılı sonuç vermesi halinde gelecek yıl turizm ve ekonominin daha iyiye gideceğini belirten Çetin, pandemiyle ilgili mücadelede valiliklere yetki verilmesini önerdi.

Vaka sayısı gibi bilgilerin açıklanmasını ve halkın durumun ciddiyetini görmesi gerektiğini belirten ATSO Başkanı Çetin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na rakamları açıkladığı için de destek verdi. Çetin, şunları kaydetti.

‘’Her şeyden önce pandemiyle mücadelenin daha kararlı bir şekilde sürdürülmesi gerektiği hususunda kimsenin itirazı olduğunu sanmıyorum. Artık vaka sayısı gibi bilgiler açıklanmalı ve halk durumun ciddiyetini görmelidir. İstanbul Belediye Başkanı kayıp sayılarını söyleyerek daha katı önlem istiyor. Valiliklere yetki verilmelidir.’’

Hibe destek verilmeli

Kapanan işyerlerine mutlaka nakdi, hibe desteği yapılmasını isteyen ATSO Başkanı Davut Çetin, ‘’Bu işletmelerin zor duruma düşmesine, insanların işsiz kalmasına izin verilmemelidir. Sadece kredi desteği yeterli değildir, mutlaka kira, genel gider desteği de sağlanmalıdır” dedi.

Acı reçete

Pandemi döneminin ilk desteklerinin açıklandığı günden bu yana asıl sıkıntının Ekim’den sonra başlayacağını söylediğini anımsatan Çetin, şöyle devam etti.

‘’Bugünkü duruma hazır olunmalı demiştim. Şimdi biz daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyoruz, ama ekonomi yönetiminin gündeminde acı reçete var. Yaptığımız tahminler, söylediğimiz her şey doğru ve haklı çıktı. Antalya ekonomisinin yüzde 15 ile yüzde 22 arasında daralma riski olduğunu söylemiştik. Keşke, her şey daha iyi olsaydı, benim söylediklerim yanlış çıksaydı.  20 milyar lira civarında gelir kaybına uğradık. Sektörlerimizin destek ihtiyacı devam ediyor. Dövize, altına, ithal otoya giden para esnafa ve işini kaybedenlere gitmeliydi.’’

Güven artışı gelecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı reformların somutlaşması halinde güven artışı geleceğini anlatan ATSO Başkanı Davut Çetin, şunları kaydetti.

‘’Seçici ve akılcı destekler uygulansaydı kapanan işyerlerine daha fazla destek verilebilir, istihdam daha iyi korunabilir, döviz ve faiz dengesi de bu kadar sarsılmazdı. MB geçen hafta faizlerde sadeleşmeye gitmiştir. Bu adım bile güven artırıcı bir etki yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı reformlar da somutlaşırsa güven artışı gelecektir. Ayrıca toplumun psikolojik durumuna da dikkat edilmelidir. Pandemi, işsizlik ve enflasyon toplumu zorlamaktadır. Toplumda gerginliği artıracak olaylara dikkat edilmelidir.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.