Amerika’dan Somali’de Terör Hedeflerine Hava Operasyonu

Amerika’dan Somali’de Terör Hedeflerine Hava Operasyonu

ABONE OL
10:47 - 30/12/2019 10:47
Amerika’dan Somali’de Terör Hedeflerine Hava Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerikalı askeri yetkililer, hava kuvvetlerinin Pazar günü Somali’de, El Şaab örgütüne yönelik 3 hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Operasyonun, Somali hükümetiyle koordineli şekilde yapıldığı açıklandı ve Mogadişu’daki saldırıda sivilleri öldüren teröristlerin hedef alındığı ifade edildi.

Hava operasyonu, Somali’de en az 90 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıdan hemen birgün sonra yapıldı. Henüz bu saldırıyı üstlenen olmadı ancak Somali Cumhurbaşkanı, saldırıdan El Kaide bağlantılı El Şaab örgütünü sorumlu tuttu.

Amerika’nın Afrika Kuvvetleri Komutanlığı’dan yapılan açıklamada, hava operasyonları neticesinde üç teröristin öldürüldüğü iki aracın da kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.