*** ”Almanya’da herhangi bir yasağım yok”

*** ”Almanya’da herhangi bir yasağım yok”

ABONE OL
20:57 - 14/07/2009 20:57
*** ”Almanya’da herhangi bir yasağım yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Almanya’da herhangi bir yasağım yok”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Almanya’da kendisiyle ilgili ”sınır dışı etme, oturum yasağı, ülkeye giriş yasağı olmadığını ve böyle bir karar da alınmadığını” bildirdi

Akman, yaptığı yazılı açıklamada bir gazetede yer alan kendisiyle ilgili haberin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.


Akman, açıklamasında şunları kaydetti:

”Main-Taunus-Kreis Kaymakamlığı Yabancılar Dairesince avukatıma mail olarak gönderilen cevapta, avukatımın 05 Eylül 2008 tarihli başvuru yazısı ilgi tutularak ‘oturum yasasının 11. maddesi gereği sadece sınır dışı etme, oturum yasağı veya geri göndermeden kaynaklanan ülkeye giriş yasağı yoktur ve kararı da alınmamıştır’ denilmiştir. Bu habere ilişkin olarak Alman makamlarının verdiği cevap oldukça açıktır, hakkımda sınır dışı etme, oturum yasağı, ülkeye giriş yasağı yoktur ve böyle bir karar da alınmamıştır. Yani Hürriyet gazetesinin 5 Eylül 2008 tarihli haberi Alman makamları tarafından yalanlanmıştır.”

”Kendisine maille iletilen belgeyi tahrif etmediğini” bildiren Akman, açıklamasında ”bu belgenin içeriğinin gazetenin iddialarını tümüyle yalanladığını” savundu.

”Hakkındaki maili tahrif ederek mahkemeye sunduğu ve tekzip kararı aldığı iddiasına” yönelik olarak da Akman, Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2008/1229 tekzip kararının gerekçesinde kendisiyle ilgili bu mailden hiç bahsedilmediğini bildirdi.

Akman açıklamasında, "Alman resmi makamlarından bu konuda bir bilgi almadıkları halde mesnetsiz ve hakkımdaki gerçeğe aykırı bu iddiaları manşete taşıdığı için aleyhine tekzip kararı verilen Hürriyet Gazetesi hala yalan haber yaptığı gerçeğini saklamak ve kamuoyunu yanıltmak için iftiralarına devam etmektedir. İddialara ilişkin gerçekler açıkladığım gibi olup takdiri kamuoyuna bırakıyorum" dedi.


AKMAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Cengiz Özdiker, Başkan Zahid Akman ve üyeleri ile bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, suç duyurusu dilekçesinde, hakkında şikayette bulunulan kişilerce "RTÜK gelirlerinin kısmen toplanmayarak görevin kötüye kullanıldığı, kanunun açık emirleri uygulanmayarak yönetim ve denetim görevinin ihmal edildiği" iddia edildi.

Dilekçede, "Sponsorluk ve reklam gelirlerinden doğan kamu paylarının tahsilatı görevinin ifasına ilişkin olarak, önemli parasal miktar ve büyüklükte sonuç doğuran kamu aleyhine bir üst kurul kararı ve sonraki uygulamalarla" "ulusal ölçekte yayın yapan bazı televizyon kanallarının (yayıncı kuruluşların) menfaati gözetilerek, kamu zararına sebebiyet verildiği" öne sürüldü.

"Kamu gelirlerinin tahsilat, tasarruf ve harcanmasında görevin kötüye kullanıldığı, kanun, yönetmelik ve genelgeler uygulanmayarak, suç işlendiği" iddia edilen dilekçede, "RTÜK gelirlerinin yatırılmasının ilan edildiği ve toplandığı banka hesaplarındaki faiz oranları ile alınan faizin oranı ve miktarı arasında mukayese yapıldığında iddiaların gerçekliği tüm açıklığıyla ortaya çıkabilecektir" denildi.

"RTÜK’ün, frekans ihalesinin yapılmaması konusundaki görev ihmalinin soruşturulması ve kamu zararına sebep olanların cezalandırılması gerektiği" savunulan dilekçede, hakkında suç duyurusunda bulunulan kişilerin "resmi evrakta sahtecilik", "görevi kötüye kullanmak", "kanunları uygulamamak", "denetim görevini ihmal" ve "suçu bildirmemek" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

(A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.