*** Almanya kredi garantisini dondurdu

*** Almanya kredi garantisini dondurdu

ABONE OL
13:47 - 22/12/2008 13:47
*** Almanya kredi garantisini dondurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 


Almanya kredi garantisini dondurdu

Alman ”Frankfurter Rundschau” gazetesi, Türkiye vaatlerini yerine getirmediği için Alman hükümetinin, Avusturya ve İsviçre’yle birlikte Ilısu barajı projesi için sağladığı ”Hermes” adlı kredi garantilerini dondurduğunu yazdı

”Mega baraja veda” başlığıyla gazetede yer alan bir haberde, ”Türkiye vaatlerini yerine getirmediği için Alman hükümeti kredi garantilerini dondurdu” denildi. Habere göre, Almanya Ekonomik İşbirliği Bakanlığı Müsteşarı Erich Stather, bu konuda yaptığı açıklamada, Türkiye’ye çevrenin korunmasıyla ilgili şartları yerine getirmesi için 6 aylık bir süre tanındığını belirterek, ”ancak bundan sonra bu baraj projesinin Alman yardımıyla gerçekleşmesi imkanı görmüyorum. Sevkiyat sözleşmeleri rafa kaldırıldı” şeklinde konuştu.
    

Türkiye’nin, yöredeki 50-80 bin kişinin başka yerlere yerleştirilmesi ve tarihi eserlerin korunması konusundaki vaatlerini yerine getirmediği öne sürülen haberde, bu arada baraj çalışmalarına hız vermesinin ve inşaat alanı yakınlarındaki bazı yerleşim alanlarının kamulaştırmasının ”ortaklarını” şaşırttığı kaydedildi.
    

Haberde Stather, Türkiye’nin bu tutumunu anlaşmalara aykırı olarak değerlendirken, kendileriyle dalga geçildiği duygusuna kapıldıklarını, bundan sonra kendileriyle bu tür ”oyunların oynanmasına” izin vermeyeceklerini söyledi. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.