Alman hükümeti, Serrac ve Hafter’in katılımından emin değil

Alman hükümeti, Serrac ve Hafter’in katılımından emin değil

ABONE OL
14:14 - 16/01/2020 14:14
Alman hükümeti, Serrac ve Hafter’in katılımından emin değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya hükümet sözcüsü Ulrike Demmer, haftasonu yapılacak Libya konulu Berlin Konferansı’na davet edilen Serrac ve Hafter’in katılımı konusunda kesin bir şey söylemeyeceğini açıkladı.

Almanya hükümet sözcüsü Ulrike Demmer, Berlin’de 19 Ocak’ta toplanacak Libya konferansına davet edilen Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Fayiz Serrac ile Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter’in katılımı konusunda net bir şey söyleyemeyeceğini açıkladı.

Bugünkü basın toplantısında yaptığı açıklamada Demmer “İkisi de davet edildi. Katılımları hakkında kesin bir şey söylemem mümkün değil” dedi.

Demmer, Berlin Konferansı’nın BM gözetiminde yapılacak müzakere sürecinin başlangıcı olacağını söyledi.

Almanya hükümetinin basın servisinden dün yapılan açıklamada konferansa Rusya, ABD, Çin, İtalya, Fransa, Türkiye, Mısır, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti ile BM, AB, Afrika Birliği ve Arap Ligi’nden temsilcilerin katılacağı duyurulmuştu.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.