*** Alman büyükelçi Cuntz Erzurum’da

*** Alman büyükelçi Cuntz Erzurum’da

ABONE OL
22:17 - 07/08/2009 22:17
*** Alman büyükelçi Cuntz Erzurum’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Alman büyükelçi Cuntz Erzurum’da

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, ”Küresel ekonomik krize rağmen Almanların Türkiye’deki yatırımlarında artış var” dedi

Ağrı’ya gitmek üzere uçakla Erzurum’a gelen Cuntz, Vali Sami Bulut’u makamında ziyaret etti.

Cuntz, burada yaptığı konuşmada, küresel ekonomik krizin Almanya’yı da etkilediğini ancak yine de Alman yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgilerinin azalmadığını söyledi.

Almanya’nın Türkiye’den önemli miktarda ithalat yaptığını dile getiren Cuntz, şunları kaydetti:

”Bilindiği gibi Almanya ihracat şampiyonu bir ülkedir. Küresel kriz Almanya’yı da kötü etkiledi. Küresel ekonomik krize rağmen Alman yatırımcıların Türkiye’de yatırımlarında artış var. Şu an itibariyle 2 bin 100 Alman yatırımcının Türkiye’de yatırımı var. Bu sayı 3 yıl içinde 3 bini bulacaktır. Tarım, enerji ve finans bizim için öncelikli sektörlerdir.”

Vali Sami Bulut da Türkiye’nin Almanya ile olan ilişkilerin Osmanlı dönemine dayandığını hatırlatarak, bu ilişkilerin giderek geliştiğini söyledi.

Almanya’nın yeniden inşasında Türk işçilerin önemli katkılarının olduğunu vurgulayan Vali Bulut, ”Türkiye’nin dışında en fazla Türk nüfusunun Almanya’da olduğunu biliyoruz. Dış ticaret bakımından da en fazla Almanya ile faaliyet göstermekteyiz” dedi.

Vali Bulut, daha sonra Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Cuntz’a Oltu taşından yapılmış çeşitli hediyeler ile Erzurum tanıtım CD’si ve broşürleri hediye etti.

(A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.