*** Akman’ın üyeliği devam ediyor

*** Akman’ın üyeliği devam ediyor

ABONE OL
18:03 - 10/06/2009 18:03
*** Akman’ın üyeliği devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Akman’ın üyeliği devam ediyor

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanvekili Abdulvahap Darendeli, 3 RTÜK üyesinin RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın üyeliğinin düşürülmesine dair talebinin oy çokluğuyla reddedildiğini söyledi

Darendeli, RTÜK Kanunu’nun 18. maddesi işletildiğini belirterek, "Çoğunluğun görüşünü  açıklıyorum; tekrar görüşülmesine, mütalaa edilmesine ve yeniden bir karar alınmasına gerek olmadığına karar verildi" dedi. 

Darendeli, RTÜK üyeleri Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak, RTÜK toplantısı sonrasında açıklama yaptı. 


Gündemdeki konuların ardından RTÜK üyelerinden Şaban Sevinç, Mehmet Dadak ve Hülya Alp’in RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın üyeliğinin düşürülmesine yönelik dilekçesinin de görüşüldüğü belirten Darendeli, birinci aşamada Akman’ın da katıldığı toplantıyla 3 RTÜK üyesinin dilekçesini "konunun önemine binaen" oy birliğiyle gündeme aldıklarını belirtti.


İkinci aşamada Akman’ın kendisini ilgilendirdiği için görüşmelere katılmadığını, görüşmede konunun 3’e karşı 5 oyla reddedildiğini bildiren Darendeli, Kurul’da herkesin kendi düşüncesini söyleme imkanı bulduğunu ifade etti. 

Darendeli, karara yönelik yargı yolunun açık olduğunu söyledi.

RTÜK üyesi Şaban Sevinç de RTÜK Başkanı Akman’ın görev süresinin dolacağı 14 Temmuzdan sonra yeniden aday olup olmayacağına ilişkin açıklamada bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, "Sayın Başkan 14 Temmuzda başkanlık süresinin bittiğini ve başkanlığa çok olağanüstü bir gelişme olmazsa yeniden aday olmayacağını belirtti. Ancak bildiğiniz gibi üyeliği 2013 yılına kadar sürüyor, bir istifa, Kurul kararıyla görevden alma olmazsa. Dolayısıyla üye olarak görev yapacağını ifade etti Kurul’da" dedi.

Bir gazetecinin , "Diğer üyelerin başkan adayı olarak gösterme durumu söz konusu olabilir mi? O durumda ne olur?" sorusuna Sevinç, "Teknik olarak mümkün. Teknik olarak kendisi aday olmasa da diğer üye arkadaşların kendisini başkanlığa aday gösterip seçmeleri mümkün, ama ben o yolun işletileceğini düşünmüyorum, gördüğüm kadarıyla" yanıtı verdi.

Sevinç, bir başka soru üzerine de kararı yargıya taşıyıp taşımayacaklarını 3 üye olarak yarın toplanarak değerlendireceklerini belirtti. (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.