*** Akman’ı görevden almamız mümkün değil

*** Akman’ı görevden almamız mümkün değil

ABONE OL
18:03 - 06/06/2009 18:03
*** Akman’ı görevden almamız mümkün değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Akman’ı görevden almamız mümkün değil"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK üyeliklerine seçimin TBMM tarafından yapıldığını anımsatarak, ”Ne benim ne Sayın Başbakan’ın, ne Akman ne de bir başkasını doğrudan görevden alması mümkün değildir” dedi


Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ege İlleri 2. Tanıtım Fuarı’nın açılışından sonra soruları yanıtlayan Arınç, Deniz Feneri e.v davasıyla bağlantılı soruşturmayla ilgili 18 kişinin mal varlığına ihtiyati tedbir kararı konulduğu anımsatılarak, ”RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın istifasının gerekip gerekmediğinin” sorulması üzerine,  bunun tamamen yargı süreciyle ilgili bir konu olduğunu söyledi. Arınç şöyle devam etti:

Arınç, "Yargı süreci dilerim ki en kısa zamanda ve en güzel şekilde sonuçlanır. Sonuçlanan ve ortaya çıkan durum karşısında da biz Almanya’daki Deniz Feneri davasının, Türkiye ile ilgisi ve bağlantısı olup olmadığını öğreneceğiz. Bu olay sebebiyle bir yargı kararına ihtiyacımız var. Onun da en adil şekilde gerçekleştirilmesini ümit ediyoruz" dedi.

Arınç, şunları kaydetti: 
"Bir defa Zahid Akman benim bürokratım değil.  Sayın CHP milletvekilleri bunu bilmiyorlarsa şunu yapabilirler, bir kanun değişikliği ile ‘RTÜK üyeliklerine Bakanlar Kurulu tarafından atama yapılması gerekir. Meclis atama yapmasın’ diyorlarsa ben bunu saygıyla karşılarım. Bunun gereği yapılır. Ondan sonra da atamasını yaptığımız insanları gerektiğinde nasıl görevden alabileceğimizi herkes görmüş olur. RTÜK üyeliklerine seçim TBMM tarafından yapılmaktadır. Ne benim ne Sayın Başbakanın ne Akman ne de bir başkasını doğrudan görevden alması mümkün değildir."

"HİÇ KİMSE BAĞLANTI KURAMAZ"


”Almanya’daki Deniz Feneri e.V soruşturmasıyla AK Parti arasında bağlantı kurulmasını nasıl değerlendirdiğinin” sorulması üzerine Arınç, ”Hiç kimse bağlantı kuramaz, bağlandırılamaz” dedi.

Arınç, şunları söyledi:
”AK Parti’nin alnı açıktır. AK Parti Türkiye dışında hiç bir kurum ve kuruluştan bir kuruş para temin etmez ve etmemiştir. Birileri AK Parti’yi ‘şu kadar hazine yardımı alıyorsunuz’ diye eleştiriyor. Bu kadar hazine yardımıyla biz, seçim çalışmalarımızı ve teşkilatlanmamızı yapıyoruz. Dışarıdan ne paraya ihtiyacımız var, ne de böyle bir saçmalığı yapacak akılsızlığımız var. Biz hiç bir kurum ve kuruluştan Anayasa’nın temel ilkesine aykırı olarak bir kuruş temin etmiş değiliz. Hiç kimsenin elinde de böyle bir belge ve bilgi olamaz.”  (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.