39,6758
0.12%46,1703
0.33%4.276,56
-0,33%9141.31
-0,33%Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hafta sonu yaptığı açıklamada, akaryakıt ve tütün ürünlerine yönelik vergi hamlelerinin hükümetin enflasyon hedefini etkilemeyeceğini söylemesinin ardından Salı günü akaryakıta %6’lık bir vergi zammı kararı açıklandı.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, akaryakıt için litre başına uygulanan Özel Tüketim Vergisi yüzde 6 artırıldı.
Akaryakıt üzerindeki ÖTV oranı her 6 ayda bir enflasyona göre yeniden düzenleniyor. Uzmanlar aslen 3 Ocak’ta yüzde 8 olarak otomatik şekilde artacak olan ÖTV oranı yerine yüzde 6’lık bir fiyat artışına gidilmiş olduğuna işaret ediyorlar.
Yapılan düzenlemeyle getirilen artışın akaryakıt pompa fiyatlarında yüzde 1 civarında bir artışa neden olması bekleniyor.
Bu şekilde akaryakıtta uygulanacak ÖTV artışının yüzde 6’yla sınırlandırıldığı ifade ediliyor.
VOA tarafından geçilen Akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı yüzde 6’yla sınırlandırıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı yüzde 6’yla sınırlandırıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı yüzde 6’yla sınırlandırıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
6 saat önceALMANYA
7 saat önceALMANYA
8 saat önceGÜNCEL
8 saat önceALMANYA
11 saat önceALMANYA
12 saat önceALMANYA
12 saat önce