Ahlen`de bir Lezzet durağı Esnaf Lokantası Emirgan 

Ahlen`de bir Lezzet durağı Esnaf Lokantası Emirgan 

ABONE OL
15:20 - 03/08/2019 15:20
Ahlen`de bir Lezzet durağı Esnaf Lokantası Emirgan 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ahlen`de bir Lezzet durağı Esnaf Lokantası Emirgan 

Bu haberimle siz değerli okuyucularımıza bölgemizdeki Lezzet duraklarını yakından tanıtmak istiyorum.

Çünkü can boğazdan gelir lafı boşa söylenmemiş. Günümüz yaşamında insanlar hep bir yerlere yetişme telaşı içinde. İnsanların en az yarısı ya büroda ya işyerinde ya da dışarda ayaküstü atıştırmalarla açlığını karşılama yoluna gidiyor.

Oysa ki yemek sadece zaruri bir ihtiyaç değil, insana haz, mutluluk veren bir olgudur. Bunu da insan ancak iyi, temiz bir restaurantta yaşayabilir. İşte Emirgan da onlardan birisi. 

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren Vesfalya`nın eski Madenci kenti olan Ahlen`de Emirgan Grill-Restroran Türkiyedeki Esnaf Lokantalarını aratmıyor.

Şehirlerin çehresinin, damak zevkinin hızla değiştiği günümüzde Türkiye’den binlerce kilometre uzakta gurbette, Almanya’da, Ahlen`de bir mekân, yıllardır Türk mutfağının lezzetlerini sunuyor.

Emirgan Restoran’ı 2013 yılının başında Mustafa Çalıktan devralan alan Ramazan Akının Restoranında sade masa ve sandalyeler bulunuyor.

Cam tezgâhın arkasında sulu yemekleri, salataları ile tipik bir esnaf lokantası Emirgan. Ahlen`de lezzetli ev yemeği, kendi yaptığı harika yaprak döneri yemek isteyenlerin adresi olan Restoranın Ahlen dışından yakın şehirlerden de gelen müşterileri var. Lokantadaki Menüde her gün altı çeşit sulu yemek çıkıyor. Kuzu Haşlama Tas ve Patlıcan kebabı, İzmir köfte, fırında et yemekleri, orman kebabı, kuru fasulye, Patatesli tavuk, kuzu fırın, Taze fasulye, İşkembe ve Mercimek Çorbaları, Lahmacun, Pideler, salatalar, tatlılar ve daha başka yemekler bunlardan bazıları.… Lokantanın sahibi Ramazan Akın ‘’ Yemeklerimizin çoğu her gün değişiyor, günlük taze yemeklerimiz ve meşhur leziz yaprak dönerimizi müşterilerimize ikram ediyoruz. Yaklaşık 6 çeşit yemek çıkıyor.

Türkler Anadolu mutfağını tercih ediyorlar
Almanya’daki Türkiyelilerin ezici bir çoğunluğu dışarda Türk yemeklerine rağbet gösteriyor. Türk restoranlarına, Büfelerine, dönercilere gidiyorlar. Çünkü Alman yemekleri onların çoğunun damak zevkine hitap etmiyor. 

Her meslek grubundan müşteri kitlesi bulunan Restoran’a gelenlerin yüzde altmışının Türkiyeli, yüzde kırkının ise Alman/ Yabancı olduğunu söyleyen Emirgan Lokantasının sahibi Ramazan Akın ‘’Restoranımızda hafif yemek yemek isteyenler için de alternatiflerimiz var. İsteyenlere özel karışık tabaklarda hazırlayabiliriz. Onları mutlaka mekanımıza bekliyoruz” dedi.

Rottmannstraße 118, 59229 Ahlen adresindeki Emirgan Restorantta(Tel. 02382 701584)  saat 11 de çorbalar ve yemekler servise hazır oluyor. Akşam 21:30’a kadar ve Haftanın yedi günüde açık Emirgan Restaurant.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.