AB projesi Sustour başladı: Tur operatörlerine ve seyahat acentelerine maddi destek

AB projesi Sustour başladı: Tur operatörlerine ve seyahat acentelerine maddi destek

ABONE OL
13:38 - 21/04/2022 13:38
AB projesi Sustour başladı: Tur operatörlerine ve seyahat acentelerine maddi destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AB tarafından finanse edilen Sustour projesinin en önemli hedefi Avrupalı tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin kapsamlı bir sürdürülebilirlik yönetimi gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı kendisine hedef olarak belirlemiş ve Sustour bu konuda çalışmaları olan seyehat acentelerine ve tur operatörlerine finansman sağlıyacak.

Ayrıca turizm şirketlerine daha fazla sürdürülebilirlik yolunda koçluk yapacak.

Bir yıllık finansman programının bir parçası olarak, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler), çeşitli eğitim ve koçluk oturumları yoluyla sürdürülebilirlik yönetimlerini oluşturmada desteklenecek. Ayrıca, diğer şirketlerle deneyim alışverişi ve eşler arası öğrenme, programın odak noktasını oluşturuyor. Turizm şirketleri, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) tarafından tanınan Travelife kriterler kataloğu doğrultusunda çalışarak sertifika alacaklar.

Plastik atık önleme, CO2 yönetimi ve tedarik zincirleri

Ayrıca özel bir “Hızlandırıcı Programı”, katılımcı şirketlere plastik atıkların azaltılması, CO2 yönetimi ve tedarik zinciri yönetimi gibi belirli sürdürülebilirlik konularında çalışma fırsatı sunuyor.

Sustour çerçevesinde geliştirilen plastik atıkların azaltılması için dijital bir araç seti sağlıyor. Bu, şirketlerin plastik atıklarını analiz etmelerini ve aktif olarak azaltmalarını sağlıyor.

İlgilenen tur operatörleri ve seyahat acenteleri projeye 10 Mayıs’a kadar online olarak başvurabilirler. En önemli bilgiler ve başvuru formu www.travelife.info/sustouradresinde özetlenmiştir.

Proje, Avrupa seyahat derneklerinden oluşan bir konsorsiyumun yanı sıra, seyahat derneklerinin Avrupa şemsiye organizasyonu olan ECTAA, Avrupa Eko ve Tarımsal Turizm Merkezi (ECEAT) ve Futouris tarafından kontrol edilmekte ve ortak finanse edilmektedir. Resim: © DRV

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.