AB, İspanya turizmini 3.4 milyar Euro ile destekleyecek

AB, İspanya turizmini 3.4 milyar Euro ile destekleyecek

ABONE OL
11:05 - 15/04/2021 11:05
AB, İspanya turizmini 3.4 milyar Euro ile destekleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İspanya başbakanı Pedro Sanchez, Brüksel´den gelen milyarlık yardımı „ülkesinin 35 yıl önceki AB´ye girmesinden bu yana elde ettiğı en büyük şansı“ olarak değerlendirdi.

Avrupa Birliği tarafından İspanya´ya verilen toplam 140 milyar Euro´luk yardımların sayesinde İspanya hem daha yeşil, hem de daha dijital, rekabet gücü daha yüksek ve cinslerarası eşitlik konusunda daha gelişmiş olacağı konusunda İspanya başbakanı Pedro Sanchez, „İspanya bu şansı iyi kullanacak“ dedi.

Pandemiden sonra yapılacak yeniden inşa süreci ile ilgili konuşan Sanchez, İspanya ekonomisininin rekabet etme gücünü yükseltmek ve ekonomiyi aynı zamanda da daha ekolojik habe getirmek istediğini ifade etti.

Bir önceki günde ilk önce elektrikli araç trafiğine ve evelerin restorasyonuna önem vereceklerini açıklayan Sanchez, önümüzdeki üç yıllık dönemde birinci konu için 13.2 milyar Euro, ikinci konu içinse 6.8 milyar Euro sarf edeceklerini söyledi.

Kamu idaresinin modernleşmesi için 4.3 milyar, küçük ve orta ölçekli şirketlerin dijitalleşmesi için 4 milyar, 5G şebekesi için 4 milyar ve sanayi için 3.8 milyar Euro tahsis edeceklerini söyleyen Sanchez, İspanya turizmine de 3.4 milyar Euro´luk yardım sağlayacaklarını ekledi.

Avrupa Birliği´nin tüm birlik için kararlaştığı Corona Yeniden İnşa Programı´ndan 140 milyar Euro alacak olan İspanya, bunun ancak 68 milyar Euro´luk payını geri ödemek zorunda kalacak. Kalan 72 milyar Euro´luk bölümü ise geri ödemesiz olarak bu ülkeye tahsis edilecektir. (Tourexpi) Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.