SANA OTURUM ALACAGIZ BABA

ABONE OL
18:07 - 01/10/2020 18:07
3

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

SANA OTURUM ALACAGIZ BABA

Munzur herifin biriydi yaptığı şakalar artık dillere destan olmuş kime nasıl bir şaka yapacağı beli olmazdı.

Her an bir munzurluk olabilir, aslında etrafındakilerde bundan mutlu oluyorlardı. Memlekette tiyatro sinemamı görmüşlerdi, kendi aralarında birilerini çekiştirir, birilerine höykürerekten (taklit ederekten) eğlenirlerdi sene izine gitmemişler eşiyle karar almıştı biz anne ve babalarımızı buraya getirelim iki üç ay burada kalır dönerler iyi fikirdi, hem burayı görmüş olurlardı akrabada çoktu, biletler yolandı ihtiyarlar Almanya’ya geldi, hoş beş her şey çok güzeldi. 

Dört ihtiyarı yanına alıp hadi bugün sizi (OTURUM) almaya götürmem lazım dedi. 

Zavallı babası, annesi, kayınbabası, kaynanası bizim vizemiz var dedi, yok o vizeleri birde burada okeyleyip uzatmamız lazım dedi. 

İhtiyarlar ikna olmuştu, Sabah kahvaltısından sonra bunları alıp kalabalık olan bir bir çocuk parkına götürdü. İhtiyarlar burada ne yapacağız oğlum deyince vizeyi burada okeyletip oturumu uzatacağız dedi. 

Nasıl? diye sordular. Şimdi beni iyi dinleyin şuradaki kaydıraç varya eehh, oraya çıkacaksınız her bir hafta oturum için bir sefer aşağı kaymanız gerekecek ona göre diye sıkı sıkı tembihledi. 

İhtiyarlar yavaş yavaş kaydıraçın merdivenlerinden tırmanmaya başladılar aşağıya doğru kaymaya başladılar kendisi de onlar kaydıkça her seferi sayıyor Anne iki oldu, Kaynana sen daha dört sefer kayman lazım diyerekten komutlar veriyordu. 

Etrafına insanlar toplanmış, yaşlı başlı o insanların kaydıraktan kaymalarını izliyor herkes kahkahalarla gülüyordu, arada biri itiraz etse mecbur yoksa vizeniz geçersiz olur diyordu. Oğlum merdivenden çıkmak zorda kaymak güzel oluyor diyorlardı. Aslında ihtiyarlarda eğleniyordu, etraftakiler gülmekten yerlere yatıyordu hepsi yetmişin üzerinde yaşlı başlı adamlardı herkesin yüzünde tatlı bir tebessüm.

Kayın babası oğlum benimki tamam sekiz sefer kaydım zaten iki ay ediyor, daha kaymam deyince şakayı sonlandırdı. Tamam hepinizin vizesi ve oturumu okeylendi dedi. Eve tekrar döndüler akşama doğru, ihtiyarları hoş geldin gelen eş dostlara bugün gidip oturumumuzu okeylettik dedi birisi! ziyaretçilerden biri sordu amca siz memleketten gelirken vize almadınız mı, yaşlı amca oğlum aldık yalnız bizim damat burada da okeyletmemiz gerektiğini söyledi ereehh ne yaptınız. 

Vize çok kolaymış yukarı çıkıyorsun aşağı kayıyorsun vizeni uzatıyorlar, merdivenden tırmanmakta biraz zorladık deyince yaşlı adam, amca amca bu senin munzur damat sizi kandırmış yok öyle bir şey dedi mesele ortaya çıkmıştı saf olan o insanları vize alacağım diye çocuk parkına götürüp bir güzelce kaydıraça bindirmiş her hafta oturum ve vizeleri için sekizer sefer kaydırtmış ve böylece vizeleri uzatılmıştı.

Ali Sönmez

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.