Yeni anlaşmalar Abu Dabi üzerinden bağlantı seçeneklerini artırırken yolculara daha geniş bir uçuş ağı sunuyor.
Condor ile Etihad Airways, stratejik ortaklıklarını yeni bir sadakat programı anlaşması ve Bangkok–Abu Dabi hattının duyurulmasıyla bir adım daha ileri taşıdı. Rio de Janeiro’da düzenlenen IATA Genel Kurulu sırasında açıklanan gelişmeler, Aralık 2025’te duyurulan iş birliğinin kapsamını daha da genişletiyor.
Condor’un Abu Dabi operasyonunda planlanan üçüncü hat olacak Bangkok seferleri, Frankfurt ve Berlin’den başlayacak günlük uçuşları tamamlayacak. Böylece Abu Dabi’nin uluslararası bir aktarma merkezi olarak konumunun güçlenmesi ve yolcuların Avrupa, Orta Doğu, Asya, Afrika ve Avustralya’daki destinasyonlara daha kolay erişebilmesi hedefleniyor.
Yeni anlaşmanın en önemli unsurlarından biri, Condor uçuşlarının Etihad Guest sadakat programına entegre edilmesi oldu.
Bu kapsamda Etihad Guest üyeleri, biriktirdikleri milleri Condor tarafından gerçekleştirilen uçuşlarda kullanabilecek. Anlaşma sayesinde yolcular, Avrupa’nın yanı sıra Kuzey Amerika ve Karayipler’deki çok sayıda destinasyona erişim imkânı elde ederken, Etihad Guest programının sunduğu avantajlar da genişlemiş olacak.
İki havayolu arasındaki ortaklık hâlihazırda kapsamlı bir codeshare anlaşmasını içeriyor. Bunun yanında ağ geliştirme, ticari iş birliği ve müşteri sadakati gibi alanlarda da yeni projeler hayata geçiriliyor.
Condor’un Almanya tatil pazarındaki güçlü konumu ile Etihad’ın Abu Dabi merkezli küresel ağını bir araya getiren ortaklık, yolculara daha fazla seyahat seçeneği sunarken Abu Dabi’nin turizm ve ekonomik gelişimine de katkı sağlamayı amaçlıyor.
Condor Ticari Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Jens Boyd, “Etihad ile stratejik ortaklığımız son derece başarılı şekilde gelişiyor ve misafirlerimiz için gerçek bir katma değer yaratıyor. Bangkok–Abu Dabi hattıyla ürün yelpazemizi genişletiyor, Avrupa, Orta Doğu, Asya, Afrika ve Avustralya arasındaki bağlantıları güçlendiriyoruz. Böylece yolcularımıza daha fazla seçenek ve esneklik sunuyoruz.” dedi.
Etihad, bu iş birliğini uzun vadeli büyüme stratejisinin önemli bir parçası olarak görüyor. Şirket aynı zamanda Abu Dabi’ye daha fazla ziyaretçi çekmeyi hedefliyor.
Etihad Gelir ve Ticari İşler Direktörü Arik De, “Condor ile ortaklığımız kısa sürede hem iki havayolu hem de yolcularımız ve Abu Dabi için değer yaratan önemli bir stratejik ilişkiye dönüştü. Bangkok’un Condor’un büyüyen Abu Dabi operasyonuna eklenmesi, Frankfurt ve Berlin uçuşlarının ardından önemli bir sonraki adımı temsil ediyor ve Avrupa, Asya ile Orta Doğu arasında yeni bağlantı fırsatları yaratıyor.” değerlendirmesinde bulundu.
De, güçlü ortaklıkların ağ erişimini genişletmek ve birbirini tamamlayan uçuş ağları arasında kesintisiz seyahat deneyimleri sunmak açısından büyük önem taşıdığını da vurguladı.
Yeni hatların devreye girmesiyle Frankfurt, Berlin ve Bangkok çıkışlı yolcular, Abu Dabi üzerinden Etihad’ın geniş uçuş ağına daha kolay erişebilecek.
Bu ağ içerisinde Orta Doğu, Asya, Afrika ve Avustralya’daki çok sayıda destinasyonun yanı sıra Zanzibar ve Salalah gibi tatil destinasyonları da yer alıyor.
Genişleyen ortaklık, Etihad’ın Almanya’ya yönelik mevcut hizmetlerini tamamlayarak her iki havayolunun yolcularına da daha fazla rota seçeneği, daha güçlü bağlantılar ve küresel ölçekte daha esnek seyahat imkânları sunacak. Görsel: © Condor
ALMANYA
12 Haziran 2026ALMANYA
12 Haziran 2026ALMANYA
12 Haziran 2026ALMANYA
12 Haziran 2026ALMANYA
12 Haziran 2026ALMANYA
12 Haziran 2026ALMANYA
12 Haziran 2026
1 Dünya Genelinde Vaka Sayısı 6 Milyonu Aştı
2 “Dünya açlıktan kırılırken her gün 1 milyardan fazla öğün çöpe gitti”
3 “Venezuela’nın petrol geliri yaptırımların hafifletilmesiyle ayda 390 milyon dolar arttı”
4 Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Karadeniz’de mayın temizleme anlaşmasını 11 Ocak’ta imzalayacak
5 Brezilya’dan X’e erişim engeli